Pasākumā par brīvmūrniecības organizācijas vēsturi, pazīstamākajiem dalībniekiem, struktūru un simboliku stāstīs filozofs un brīvmūrnieks Andris Ruģēns.

Brīvmūrniecība ir viena no tām organizācijām, par kurām bieži vien tiek pausti diametrāli pretēji uzskati. Izstādes veidotāji ir centušies parādīt brīvmūrniecību no pašu brīvmūrnieku redzespunkta, īpaši izceļot Latvijas ložas un to nozīmi. Pirmās brīvmūrnieku ložas tika dibinātas Rīgā, un arī šobrīd Latvijas brīvmūrniecība galvenokārt ir saistīta ar Rīgu.

1. oktobra pasākums ir pirmais brīvmūrniecībai veltītajā ciklā, kurš visu oktobri reizi nedēļā tiks rīkots Rīgas Centrālajā bibliotēkā Brīvības ielā 49/53, 2.stāvā. Par brīvmūrniecības izcelsmi, tās rituāliem un šodienu stāstīs paši brīvmūrnieki.  

7. oktobrī plkst.18.00 tiks demonstrētas īsfilmas par brīvmūrniecību.

14. oktobrī plkst.18.00 ar priekšlasījumu “Brīvmūrniecība un Apgaismības laikmets Latvijā” uzstāsies profesors Gvido Straube.

21. oktobrī plkst.18.00 profesors Valdis Pīrāgs stāstīs par tēmu “G. F. Stenders un brīvmūrniecība Kurzemes hercogistē”.

28. oktobrī plkst.18.00 ieplānota cikla pēdējā lekcija “Масонство и мистические организации”. Tā tiks lasīta krievu valodā. Lektors – filozofs brīvmūrnieks Andris Ruģēns.

Kontaktinformācija bibliotēkā 67037124