Šogad Bibliotēku nedēļas vadmotīvs ir Mantojuma sardzē, tāpēc aktivitātes galvenokārt būs veltītas kultūrvēsturisko bagātību saglabāšanai un izmantošanas iespējām publiskajās bibliotēkās.

Ventspils Galvenā bibliotēka saviem apmeklētājiem piedāvā piedalīties diskusijās, noklausīties lekcijas, apmeklēt jaunā projekta Spēka pieturzīmes 1.nodarbību, iepazīties ar fotoizstādi Ventspils mantojums, iegādāties jaunu grāmatu Pavasara grāmatu svētkos, citas aktivitātes. Bibliotēka suminās  čaklākos grāmatu lasītājus.

Bērnu bibliotēkā visu nedēļu jaunie lasītāji varēs pārbaudīt savas zināšanas un erudīciju konkursos un viktorīnās, spēlēt galda spēles, tikties ar Ventspils dzejnieci Ivetu Skapsti, 17 gadīgo rakstnieci, vairāku grāmatu par kaķu meiteni autori Ilzi Liliānu Muižzemnieci un stāstnieci Āriju Klēveri.

24. aprīlī Galvenā un Bērnu bibliotēkas aicina uz Vakara stundu bibliotēkā. Bibliotēka būs atvērta līdz 22.00. Apmeklētāji varēs darboties radošajās darbnīcās, gatavojot gan ķiršu kauliņu spilventiņus, gan vannas relaksācijas bumbiņas, gan apgūt jaunas prasmes reciklēšanas nodarbībā. Aktīvākie varēs iesaistīties bibliotēkas harlemshake tapšanā un galda spēļu turnīros. Uz izbraukuma sesiju bibliotēkā ieradīsies Omulību klubiņš ar saviem līderiem Ēriku Hānbergu, Jāni Ķuzuli un īpašo viesi – Juri Visocki.

Pārventas bibliotēkā norisināsies pasākumi bērniem, bet vidusskolēni varēs piedalīties konkursā Ventspils kultūras kanons jauniešu acīm. Tiksies Pārventas stāstnieki. Kā jau ierasts, Pārventas bibliotēkā būs vairāki koncerti- uzstāsies Arvīds Brensons ar domubiedriem un deju kolektīvs Liedags, bet 22.aprīlī uz koncertu Stroks un tango, valši un romances ielūdz dziedātāja Anta Eņģele un bajānists Marks Ojala. Notiks grāmatas “Īs ventiņ gramatik un tāmniek vārdnīc – 2, jeb Bliņķs ventiņmēlē” otrā, papildinātā izdevuma atvēršana.

Gāliņciema bibliotēkā, solot jautrību, norisināsies vakara pasākums bērniem Rūķi pie grāmatām ciemos iet. Šeit apskatāma arī informatīva izstāde par bibliotēkas sniegtajiem pakalpojumiem un iespējām.

Augstskolas bibliotēkā visu nedēļu notiks konkurss Dzīvo zaļi!

Lai uzzinātu lasītāju viedokli par bibliotēku un sniegtajiem pakalpojumiem, uzklausītu lasītāju ieteikumus, visās bibliotēkas struktūrvienībās notiks lasītāju aptauja.

UNESCO 1996. gada 23. aprīli pasludināja par Pasaules grāmatu un autortiesību aizsardzības dienu. Latvijā bibliotēku nedēļu atzīmē kopš 1997. gada.

 

Pilns pasākumu kalendārs

Aicinām apmeklēt Ventspils bibliotēkas!