Tās dalībnieki tika iepazīstināti ar šodienas nākotnes tehnoloģijām un jaunākajiem uzņēmuma pakalpojumiem un risinājumiem. Līdztekus konferencei bija skatāma tehnoloģiju un prototipu izstāde, kas tapusi sadarbībā ar Lattelecom partneriem visā pasaulē.

 

Biznesa televīzija

 

Lai dators neizspiestu no aprites televizoru, televīzijas pārstāvji izgudro arvien jaunus paņēmienus, kā piesaistīt auditoriju — Lattelecom Biznesa klientu daļas direktors Gints Miķelsons un režisore, raidījuma Viss notiek vadītāja Adriāna Roze konferences dalībniekiem demonstrēja, kādas iespējas uzņēmējdarbības veicināšanai piedāvā televīzija, proti, jaunā Lattelecom platforma Biznesa TV. Platforma ir balstīta uz Lattelecom interaktīvo televīziju, taču tā piedāvā ne tikai pārdošanu, bet arī citas klientu apkalpošanas iespējas. (Sk. arī: “Lattelecom” uzņēmējiem prezentē jaunu biznesa platformu — Biznesa TV. Apollo, 2011. g. 7. apr. Pieejams: http://www.apollo.lv/portal/news/articles/234638)

Viens no pirmajiem projektiem ir uzņēmuma Pica Lulū piedāvājums, kas ļauj pasūtīt picu ar pāris televizora pults klikšķiem tieši no televizora ekrāna. Platforma dod iespēju arī reklamēt vai izlikt interaktīvā pārdošanā dažādus produktus vai pakalpojumus tieši tāpat, kā tas tiek darīts internetveikalā, tikai pirkums tiek veikts ar televizora pulti.

Cits saistošs piedāvājums ir jauna televīzijas kanāla izveidošana. Šo iespēju jau paspējuši izmantot Radio 101 pārstāvji, kuriem nu ir ne tikai sava radio stacija, bet arī video kanāls. Biznesa TV ļauj kanālam pievienot dažāda veida interaktivitāti: zvanīt, sūtīt SMS un sazināties sociālajos tīkos.

Ir izstrādāti arī tādi produkti kā Interneta TV un Mobilā TV. Interneta TV dod iespēju skatīties televīziju visur, kur ir pieejams internets: parkos, kafejnīcās, taksometros utt. Mobilā TV nodrošinās televīzijas tiešraides mobilajos telefonos.
Biznesa TV piedāvā attīstīt videokonferenču iespēju, kas nozīmē arī vienkāršu sazināšanos no attāluma. Televizorus aprīkojot ar videokonferenču iekārtām, var ne tikai rīkot publiskus pasākumus, bet arī risināt sarunas, ja kāds atrodas ceļojumā, ir saslimis u. tml.

Platformas galvenā ideja — panākt, lai televizorā arvien vairāk ienāk internets, lai televizora ekrānā var darīt faktiski to pašu, ko datorā. Šo nākotnes tendenci spilgti apliecināja izstādē apskatāmais uzņēmuma Samsung produkts Smart TV. Šis jaunākās paaudzes televizors piedāvā ne tikai trīsdimensiju attēlu, bet arī ļauj televizoru pieslēgt internetam un izmantot visas tā sniegtās iespējas.

Plašāku konferences aprakstu varēs lasīt žurnāla “Bibliotēku Pasaule” 54. numurā.