Ūna Laukmane darbojas grāmatu mākslā, veidojot ilustrācijas un grāmatu dizaina noformējumu, ir izdevniecības “Liels un mazs’’ mākslinieciskā redaktore. Par bērnu grāmatu ilustrācijas nozīmi  Ūna Laukmane saka: “Bērnu grāmata man ir kā labs draugs, ar kuru ir interesanti būt kopā jebkurā vecumā, jebkurā vietā un laikā. Bērnu grāmatas ilustrācijai jābūt šī labā drauga iepazīstinātājam ar lasītāju, tai jāieinteresē lasītājs šo draudzību turpināt.” 

 

Mākslinieces ilustrētās grāmatas atpazīstamas ar oriģinālām tekstililustrācijām, kā piemēram, Ineses Zanderes grāmatas “Iekšiņa un āriņa” un “Dieguburti’”, dzejas kartiņu komplekts “Leļļu vēstules”, ilustrētais Aspazijas dzejolis “Viešņa” dzejoļu grāmatiņu sērijā BIKIBUKS.   

 

Valsts Kultūrkapitala fonda finansētā projekta gaitā mazie lasītāji jau tikušies ar mākslinieci Elīnu Brasliņu, bet vēl gaidāmas tikšanās ar bērnu grāmatu māksliniekiem Gundegu Muzikanti un Reini Pētersonu. Aprīlī Pārventas bibliotēkā, sniedzot ieskatu izcilās grāmatu ilustratores veikumā, būs skatāma mākslinieces Anitas Paegles darbu izstāde.  

 

Aicināti visi interesenti.