Datubāzē apkopotais materiāls ir ērti pieejams un noderīgs skolēniem, studentiem un vēstures interesentiem, kā arī kalpo par savdabīgu Kuldīgas vēsturisko vērtību popularizētāju Kurzemē un Latvijā.

 

Šobrīd interesentiem ir pieejami apmēram 1000 materiāli par Kuldīgas ielām un tajās esošajiem vēsturiskajiem objektiem, par laukumiem, tiltiem un dabas objektiem. Ar izdevēju atļauju ir nodrošināta iespēja lasīt pilna apjoma tekstus, kas pievienoti objektu aprakstiem no laikrakstiem Kurzemnieks, Kuldīgas Vēstis, Bandava, Kuldīdznieks, Ziņas, Netradicionālās Ziņas. Datubāzi papildina Aivara Vētrāja vēsturisko objektu šodienas fotogrāfijas.

 

Darbs pie datubāzes izveides sākās 2008. gada martā, realizējot KKF Kurzemes kultūras programmas atbalstīto projektu “Vēstures soļi Kuldīgas ielās”. Sākumā bija iecere izveidot un apkopot materiālus par svarīgākajiem Kuldīgas vecpilsētas objektiem. Uzsākot darbu, šī iecere pilnveidojās un tika nolemts izveidot vietni, kurā būs pieejami materiāli par Kuldīgas daudzveidīgo vēsturisko mantojumu.

 

Darbs intensīvi turpinās un drīzumā interesentiem būs pieejami arī materiāli par pilīm, muižām, kulta celtnēm. Tālākā nākotnē lasītājiem piedāvāsim arī materiālus par mūsu novadniekiem. Šobrīd informācija par novadniekiem – literātiem pieejama bibliotēkas tīmekļa vietnē – http://biblio.kuldiga.lv/index.php?sid=65 .