2015. gada 12. martā plkst. 17.30 Nīcas kultūras namā (Nīcā, Bārtas ielā 6) Nīcas novada izglītības iestādes rīko konferenci “Riti raiti valodiņa”, kas veltīta bērnu valodas attīstības veicināšanai.

Konferencē piedalīsies L. Barone – Tamoviča Mg.sc.sal., fizioterapeite un Pikler pedagoģe, kura runās par komunikāciju ar zīdaini un mazu bērnu ikdienā. Liepājas Universitātes pasniedzējas G.Tomele stāstīs par rakstu valodas traucējumiem, to cēloņiem, profilaksi, korekciju un Z.Tumševica – par runas un valodas veidošanos pirmajos 4 bērna dzīves gados. Par valodas saistību ar mūziku uzstāsies mūzikas terapeite L. Eņģele. Savā pieredzē un pārdomās par dzīvi un valodu ar klausītājiem dalīsies A.Grasis. Konferences noslēgumā par runas nozīmi cilvēka dzīvē, izaugsmē un karjerā klausītājus uzrunās aktrise Zane Daudziņa.

Konferences rīkotāji parūpēsies par bērnu no 2 gadu vecuma pieskatīšanu. Pirms konferences būs glītrakstu izstāde, kā arī iespējams iegādāties grāmatas, attīstošas rotaļlietas un spēles. Aicinām piedalīties vecākus, vecvecākus, pedagogus, mediķus un ikvienu interesentu!