Albums “Terra Mariana. 1186-1888” atspoguļo kristīgās ticības vēsturi Latvijā un Igaunijā – kādreizējā Livonijā, ko mēdza saukt par Marijas zemi. Albums “Terra Mariana” tika izgatavots vienā eksemplārā, kuru Baltijas poļu muižniecība dāvināja pāvestam Leo XIII 1888.gadā. Tā vienīgais eksemplārs glabājās Vatikāna Apustuliskajā bibliotēkā. Baltijas telpā šim albumam idejas, saturiskās koncepcijas un izpildes ziņā nav līdzvērtīga izdevuma. Tajā atrodams bagātīgs vizuālais un tekstuālais materiāls par Livonijas pilīm, pilsdrupām, baznīcām, senu dižciltīgu dzimtu ģerboņiem, zīmogiem, vēsturiskām personībām, kā arī seno sudraba un zelta monētu nospiedumi.

2007. gadā Latvijas Nacionālā bibliotēka un Vatikāna Apustuliskā bibliotēka parakstīja kopizdevuma līgumu, kas paredzēja albuma “Terra Mariana. 1186-1888” izdošanu – desmit pilnīgu faksimilizdevuma un 1000 samazināta izmēra faksimilizdevuma eksemplāru izdošanu. 2008.-2009.gadā noritēja albuma desmit pilnīgā izmēra faksimila druka Itālijas izdevniecībā “Franco Cosimo Panini Editore. S.p.a.”, kurai ir bagāta pieredze faksimila izdevumu izdošanā. 2011.gadā albuma faksimila kopijas tika nogādātas Rīgā. Pagājušā gada martā tika pabeigti zinātnisko komentāru sagatavošanas un izdošanas darbi.

Saskaņā ar valdības lēmumu faksimili īpašumā tiek nodoti Latvijas Nacionālajai bibliotēkai, Latvijas Universitātei, Daugavpils Universitātei, Katoļu baznīcas Rīgas arhidiecēzei, Rēzeknes-Aglonas diecēzei, Igaunijai, Polijai, Vācijai un Lietuvai.