2015. gada 11. martā plkst. 13.00 Andreja Upīša Skrīveru vidusskolā (Skrīveros,  Stacijas laukumā 1) apgāds “Jumava” ielūdz uz Andreja Upīša grāmatas “Sūnu ciema zēni” atvēršanas pasākumu. Grāmata izdota sadarbībā ar Latvijas Zaļo punktu.

Tā ir grāmata, kuru esam izlasījuši skolā obligātās literatūras programmā. Tomēr tajā paustās domas un tēmas ir aktuālas arī šobrīd. Apgāda “Jumava” vadītājs Juris Visockis skaidro: “Tā ir mūsu klasika, tas ir darbs, kurš savu aktualitāti saglabājis līdz pat šodienai. Esam priecīgi, ka ar Latvijas Zaļā punkta atbalstu varam to izdot ar Indriķa Zeberiņa ilustrācijām – tāpat kā grāmatas pirmajā izdevumā.”

Politologs Kristians Rozenvalds: “Ja Andrejs Upīts rakstīja par Sūnu ciemu kā atsevišķu vienību, tad šobrīd grūti atrast tās Latvijas plaknes, kas nebūtu “Sūnu ciems”. No vienas puses ir vēlme bēgt prom no šī Sūnu ciema, no otras puses – pašu un arī valsts vēlme radīt Laimes lāci, kas atrisinās problēmas.”

Apgāda “Jumava” sadarbības partneris Latvijas Zaļais punkts ir pirmā un lielākā ražotāju atbildības organizācija Latvijā, kas Latvijā strādā jau 15 gadus. Latvijas Zaļais punkts rūpējas par izlietotā iepakojuma un videi kaitīgo preču šķirošanas, savākšanas un pārstrādes sistēmu izveidi visā Latvijas teritorijā. Kā viena no galvenajām Latvijas Zaļā punkta prioritātēm ir darbs un komunikācija ar sabiedrību, skaidrojot, palīdzot un iedvesmojot cilvēkus šķirot atkritumus.

 
Papildu informācija:
Ina Romāne
Apgāda “Jumava” sabiedrisko attiecību un reklāmas daļa
Tālr.: 67288104; 25447529