2013. gada 21. martā un 22. martā Liepājas Universitātē (Liepājā, Lielā ielā 14) notiks gadskārtējā, jau 19. Liepājas starptautiskā zinātniskā konference “Aktuālas problēmas literatūras zinātnē”.

 

Vairāk nekā piecdesmit literatūrzinātnieki, filozofi, teātra, folkloras un mediju speciālisti divas dienas diskutēs par latviešu un ārzemju literatūras, kultūras un komunikācijas jautājumiem. Paredzētas tādas sēdes kā “Aktuāli procesi Baltijas literatūrā”, “Latviešu literatūra un Eiropas konteksti”, “Teātris un kino”, “Literatūra, kultūra, mediji”, “Literatūra, folklora un mitoloģija”, kā arī diskusijas par daudziem citiem nozīmīgiem un aktuāliem literatūras un kultūras jautājumiem. Konferences otrajā dienā ieplānota diskusija par šī gada februārī Mūžībā aizgājušā dzejnieka Imanta Ziedoņa personību un daiļradi, kā arī pirmo reizi konferences pastāvēšanas laikā tiek organizēta īpaša – bērnu literatūrai veltīta sēde “Bērnu literatūra un literatūras teorija”.

 

Ikviens interesents – students vai vidusskolēns, skolotājs vai audzinātājs, bibliotekārs vai rakstnieks, kultūras un izglītības darba organizētājs vai literatūras cienītājs – tiek aicināts kļūt par konferences klausītāju.

 

Konferenci organizē Liepājas Universitātes Kurzemes Humanitārais institūts un Humanitāro un mākslas zinātņu fakultāte sadarbībā ar Latvijas Universitātes Literatūras, folkloras un mākslas institūtu.

 

Konferenci atbalsta Valsts pētījumu programma “Nacionālā identitāte”.

 

Konferences programma

 

Plašāka informācija: LiepU mājas lapā: www.liepu.lv sadaļā “Pētniecība & Inovācijas/ Zinātniskās konferences”.

 

Papildu informācija:

LiepU sabiedrisko attiecību speciāliste

Kristīne Milberga

Tālr. 63423510; 22028204

E-pasts: pr@liepu.lv