Latvijas bibliotēku speciālisti aktīvi darbojas ne vien Latvijas, bet arī Eiropas un pasaules bibliotēku un citu nozaru profesionālajās organizācijās – Starptautiskajā bibliotēku asociāciju un institūciju federācijā (IFLA), Eiropas bibliotēku, informācijas un dokumentācijas asociāciju birojā (EBLIDA), Eiropas pētniecības bibliotēku asociācijā (LIBER), Eiropas digitālajā bibliotēkā “Europeana” un citās organizācijās. 

 

Kā iesaistīties šo organizāciju darbībā? Ko iespējams panākt, darbojoties bibliotēku un bibliotekāru profesionālajās organizācijās, un ko tas prasa no iesaistītajiem? Par šiem jautājumiem stāstīs un atbildes sniegs LNB Attīstības departamenta direktors Uldis Zariņš (IFLA Autortiesību un citu juridisko jautājumu komiteja, EBLIDA Informācijas likumdošanas ekspertu darba grupa, EBLIDA izpildkomiteja, “Europeana” tīklojuma asociācijas biedru padome), Latvijas Bibliotekāru biedrības valdes priekšsēdētāja Kristīne Pabērza (EIFL un EBLIDA projekti, programma “Public Libraries 2020”), LNB Audiovizuālās lasītavas vadītāja Zane Grosa (Baltijas Audiovizuālā padome (BAAC) un Starptautiskā skaņas un audiovizuālo arhīvu asociācija (IASA) un citi bibliotēku nozares profesionāļi. 

 

Neiztrūkstoša būs arī pasākuma teorētiskā ievaddaļa – LNB Bibliotēku un informācijas zinātņu lasītavas galvenā bibliotekāre Elita Vīksna sniegs ieskatu saistošākajos nozares jaunieguvumos.  

 

Uz pasākumu laipni aicināti visi interesenti!