2014. gada 10. jūlijā plkst. 22.00 Kalnciema kvartālā (Rīgā, Kalnciema ielā 35) notiks “Latvian Voices” izdotās klausāmgrāmatas “Sounds of Latvian Nature” prezentācijas koncerts.

Klausāmgrāmatā iekļauts “Latvian Voices” CD ar krāšņākajām latviešu tautasdziesmām Latvian Voices interpretācijā un Latvijai raksturīgās dabas ainavas fotogrāfijās.

Grāmatā caur unikāliem fotomirkļiem saules ritumu dabā atainos izcilie latviešu fotomākslinieki – Andris Eglītis un Jānis Mednis, savukārt, “Latvian Voices” mūzika – latviešu tautasdziesmu apdares – ļaus sajust latviešu folkloras dziļās un maģiskās saknes.

Koncertējot un gūstot atpazīstamību pasaulē, “Latvian Voices” ar šo grāmatu vēlas sniegt atgriezenisko saiti savai tautai un veicināt Latvijas atpazīstamību pasaulē.

“Uzstājoties ārvalstīs, īpaši citos kontinentos, klausītāji interesējas kāda izskatās zeme, kuras kultūras mantojumā ir tik skaistas un daudzveidīgas tautasdziesmas. Tas iedvesmoja mūs izveidot klausāmgrāmatu “Sounds of Latvian Nature””, stāsta grupas dalībniece Laura Leontjeva.

Grāmata attēlos to īpašo, kas pieder Latvijai – četri saulgrieži, četri krāsaini gadalaiki, unikālas etnogrāfiskās zīmes un raksti. Klausāmgrāmatas centrā SAULE – mūžīgās dzīvības, gādības simbols un “Latvian Voices” – septiņas saules meitas.

Kā zināms, grupa šogad ir Rīgas – 2014. gada kultūras galvaspilsētas muzikālais simbols, kā arī muzikālās vēstneses Pasaules koru olimpiādei, kas jau šovasar no 9. jūlija līdz 19. jūlijam norisināsies Rīgā. Un šī starptautiskā notikuma ietvaros 16. jūlijā Latvijas Nacionālajā operā “Latvian Voices” sniegs koncertu kopā ar slaveno britu a cappella grupu “The Kings Singers” un pašmāju virtuozajiem “Xylem TRIO”.

Biļetes pieejamas “Biļešu Paradīzes” biļešu kasēs un www.bilesuparadize.lv

Papildu informācija:
Sondra Lāce
“Latvian Voices” menedžments
E-pasts: sondra@latvianvoices.lv
Tālrunis: 200058506