2014. gada 9. jūlijā plkst. 17.00 viesnīcas “Tallink” konferenču zālē (Rīgā, Elizabetes ielā 24) notiks tikšanās ar Krievijas rakstnieku un publicistu, “www.svpressa.ru” galveno redaktoru Sergeju Šargunovu.

Diskusijas temats – “Mūsdienu prese: vārda brīvība un atbildība”.

Sergeja Šargunova grāmatas tulkotas itāļu, angļu un franču valodā. Viņš ir vairāku Krievijas un citu valstu literāro balvu laureāts.

Sergejs nesen bijis komandējumā Doņeckā, tieši tad, kad uzliesmoja kaujas ar daudziem cilvēku upuriem. Šobrīd Šargunovs ir iecerējis sarakstīt romānu par Krimas notikumiem – kad pretējās barikāžu pusēs nonāca radinieki un tuvinieki.

Šargunovs uzskata, ka pašlaik pasaulē norisinās informācijas karš, kas saistīts ar Ukrainas notikumiem. Informācija par to, kas notiek konflikta zonā, līdz nepazīšanai sakropļo reālo ainu. Taču, pēc Sergeja Šargunova viedokļa, vēl briesmīgāka par meliem ir Rietumu masu mediju klusēšana par to, kas īstenībā notiek Ukrainā.

“Pats galvenais, kādā ziņā prese ir brīva, ja tā patiešām tāda ir, – tā ir gatavība dot vietu savā telpā cilvēkiem ar visdažādākajiem uzskatiem. Mūsu tīmekļa vietne Svpressa.ru (“Brīvā prese”) ir atvērta visiem,” saka mājaslapas galvenais redaktors.

Tikšanās laikā mediju klubā arī būs runa par plašsaziņas līdzekļu brīvību un atbildību pašreizējā situācijā.

Uz pasākumu tiek aicināti žurnālisti, politologi, pasniedzēji, studenti, sabiedriskie darbinieki, sabiedrisko organizāciju pārstāvji, skolotāji, vecāko klašu audzēkņi.

Ieeja brīva. Iepriekš obligāti jāreģistrējas pa e-pastu: medijuklubs@gmail.com.

Šajā adresē varēs sūtīt arī jautājumus mūsu viesim.