2014. gada 4. jūlijā plkst. 17.00 Ojāra Vācieša muzejā (Rīgā, O.Vācieša ielā 6a) notiks Ivanes personālizstādes “Ex Libris” atklāšana.

Ingrīda Ivane ir Latvijas Mākslas akadēmijas Tekstilmākslas nodaļas studente. Iepriekšējās studijas Latvijas Kultūras akadēmijā veicinājušas viņas interesi ne vien par materiāla vizuālo, bet arī vēsturisko izpēti.

Izstādes nosaukums “Ex Libris” var tikt interpretēts vairākos veidos. Daļa darbu patiesi tapusi ex libris – no grāmatām, izmantojot nodilušus grāmatu vāciņus un attēlojot uz tiem telpu ap grāmatām jeb pilsētvides aprises.

Lai arī par ex libris pieņemts uzskatīt mākslinieka radītu grāmatzīmi, tomēr arī pats lasītājs bieži vien neapzināti grāmatu papildina, pārrada, izveidojot to par savu grāmatu. Veltījuma ieraksti, piezīmes lappušu malās, grāmatzīmes, par kurām bieži kļūst visneiedomājamākie priekšmeti, tas viss veido stāstu arī par lasītāju, viņa personību un laikmetu. Izstādes otru būtisku daļu veido māksliniecisks dažādu šo piederības zīmju apkopojums un kolāžas.

Izstāde būs atvērta līdz 15. augustam.

Tuvāka informācija pa tālruni 67619905 vai e-pastu vacietis@memorialiemuzeji.lv, kā arī http://www.memorialiemuzeji.lv un www.vaciesamuzejs.lv