Projekta Kultūras un izklaides sabiedrisko pakalpojumu sniegšana reģionālajā/vietējā līmenī: Ziemeļvalstu pieredze galvenie mērķi ir pārņemt Skandināvijas valstu pieredzi un darba metodes, lai papildinātu kultūras piedāvājuma klāstu Ķekavas novadā, kā arī nostiprināt aģentūras sadarbību ar partneriem kultūras pārvaldes iestādēs Zviedrijas un Dānijas pašvaldībās.

Projekta īstenošana notiks no 1. septembra līdz 31. oktobrim, kad paredzēti divi braucieni uz Zviedriju un Dāniju. No 28. septembra līdz 30. septembrim ķekavnieki viesosies Zviedrijas (Huddinges, Salmas un Haninges) pašvaldībās un iepazīsies ar to kultūras dzīves organizāciju, apmeklēs pašvaldību bibliotēkas, kultūras namus, jauniešu un dienas centrus.

Savukārt, no 10. oktobra līdz 14. oktobrim pieredzes apmaiņa notiks Dānijā, Kopenhāgenas un Ringstedas pašvaldībās. Plānots, ka abu pieredzes braucienu laikā ar projekta partneriem tiks pārrunātas turpmākās sadarbības iespējas, piesaistot ES struktūrfondu līdzfinansējumu.

Projekta koordinators Reinis Zobens norāda: “Šāds projekts ļaus mūsu novada kultūras dzīves veidotājiem iegūt jaunas idejas valstīs, kur kultūras organizācija ir ļoti labā, pat augstā līmenī. Tā noteikti būs vērtīga pieredze.” R. Zobens ir pārliecināts, ka projekta laikā gūtās idejas izdosies pārņemt un papildināt Ķekavas novada kultūras dzīvi.

Pieci tūkstoši eiro, kas ir saņemtais projekta līdzfinansējums, tiks izmantots ceļa izdevumu un uzturēšanās izmaksu segšanai.