2012. gada 19. augustā plkst.17.00 Pārventas bibliotēkā (Ventspilī, Tārgales ielā 4) notiks kamermūzikas koncerts “Kurzemes skaņas”.

Koncertā muzicēs pūšaminstrumentu kvintets “Kurland Quintet” un viena no latviešu jaunās paaudzes talantīgākajām pianistēm, Lielās mūzikas balvas laureāte Agnese Egliņa.

Koncertu vieno vārds Kurzeme, proti, Kurzemē skan kurzemnieku mūzika kurzemnieku izpildījumā. Skanēs Ē. Ešenvalda, S. Mences, P.Vaska, O. Demčenko opusi. Kā skaists papildinājums pašmāju komponistu radītajām skaņu gleznām būs V.A.Mocarta Kvintets Mibemol mažorā un Ž. Fransē dzīvespriecīgais un pārsteigumiem bagātais Sekstets.

Ansamblis “Kurland Quintet” pastāv divus gadus un tajā kopīgi muzicē pieci Liepājas simfoniskā orķestra mūziķi – flautists Reinis Lapa, obojists Mārtiņš Zālīte, klarnetists Kārlis Catlaks, mežradznieks Ingus Novicāns un fagotists Artis Zēns. Tieši šāds piecu pūšaminstrumentu apvienojums vienā ansamblī ir vēsturiski nostabilizējies sastāvs, kuram nu jau vairāku gadsimtu garumā komponisti uzticējuši muzikālās domas izklāstu. Kvinteta burvība slēpjas tembru un krāsu bagātībā, ko sniedz instrumentu atšķirīgais skanējums un dažādās tembru kombinācijas.

Agnese Egliņa ir viena no spožākajām Latvijas jaunajām pianistēm, vairākkārt ieguvusi diplomus un atzinīgus vērtējumus starptautiskos konkursos. Kļuvusi par Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) un Hansabankas “Gada balvas jaunajam mūziķim” laureāti, kā arī izcīnījusi Galveno balvu IX Yamaha starptautiskajā pianistu koncertmeistaru konkursā Birmingemā, Lielbritānijā. Par sasniegumiem kamermūzikā 2011. gadā Agnese Egliņa saņēma Lielo mūzikas balvu nominācijā “Par izcilu darbu ansamblī”.

Māksliniece regulāri veido koncertprogrammas ar pašmāju mūziķiem, tostarp arī ar jaunajiem Latvijas Nacionālās operas solistiem. Koncertējusi Norvēģijā, Zviedrijā, Itālijā, Šveicē, Vācijā un citur Eiropā.

2009. gadā Agnese ieguva maģistra grādu JVLMA, absolvējot profesora Arņa Zandmaņa klavieru klasi, bet šobrīd studē Cīrihes Mūzikas augstskolā profesora Ekarta Heiligersa kamermūzikas klasē.

 

Ieeja koncertā bez maksas.