Akciju “Gudro grāmatu mēnesis” apgāds “Jumava” rīko ik gadu, un tā ir kļuvusi par lasītāju iecienītu tradīciju. Šogad apgāds savos veikalos īpaši izceļ tādas grāmatas kā Maikla Talbota “Hologrāfiskais Visums”, Roberta Antona Vilsona “Kvantu psiholoģija”, Mihaēla Noa Velsa un Lindas Veras Retlisbergeres ”Psiholoģijas koeficients”, Sjū Naitas “NLP praksē”, Eimijas Vanderbiltas “Lielā etiķetes grāmata”, Līgas Blauas grāmata “Jānis Stradiņš”, Džeimsa Breslina “Rotko biogrāfija”, Māra Strada latīņu valodas gramatikas grāmata “Lingua Latina” un vēl daudzas citas – gan iepriekš izdotas un pazīstamas, gan jaunumus. Plašajā akcijas grāmatu klāstā katrs atradīs ko vērtīgu.

Tulkotājs, viņa atzdejojumā latviski varam lasīt “Faustu” un “Dievišķo komēdiju”, filozofijas doktors Valdis Bisenieks grāmatas gudrību apdzied dzejā:
“Laba grāmata ir tev kā partnere.
Dažai mīklai tā atnāk atbilde.
Laba grāmata ir tev kā uzticams draugs,
Ar kuru kopā ik brīdis ir jauks,
Un bezgalīgs domu un darba lauks.”

Lasītāju iemīļotā autore Līga Blaua atzīst, ka, viņasprāt, “Gudras grāmatas ir tās, pēc kurām vēl ilgi ir jādomā” un piebilst, ka “Mani mīļie autori ir ziemeļnieki.”

Grāmatas lasām ne tikai lai izklaidētos; tajās meklējam un atrodam gan padomus, faktus un kopsakarības, gan iedvesmu, mierinājumu un atbildes uz svarīgiem jautājumiem. Katram ir  kāda grāmata, kas bijusi kā labs padomdevējs. Apgāds “Jumava” aicina ikvienu padomāt par savām “gudrajām” grāmatām un ieskatīties grāmatnīcās, lai  atklātu sev ko jaunu un interesantu.