2015. gada 24. februārī plkst.19.00 Pārventas bibliotēkā (Ventspilī, Tārgales ielā 4) notiks jauno Latvijas kamermūziķu koncerts “Kamermūzikas šedevri”.

Jaunie Latvijas kamermūziķi ir Eiropas prestižākajās mūzikas augstskolās studējošo jauno Latvijas mūziķu apvienība, kas koncertē savā dzimtenē. Jauno Latvijas kamermūziķu apvienība radusies 2014.gadā ar diviem projektiem- koncertu tiešraidē Latvijas Radio un jauno mūziķu nometni “Jaunie Latvijas Kamermūziķi – Saulkrastiem”.

2015. gada februārī un martā apvienības mūziķi uzstāsies vairākās Latvijas pilsētās un tiksies ar vietējo mūzikas vidusskolu audzēkņiem, tostarp arī Ventspils topošajiem mūziķiem, lai dalītos pieredzē par studijām ārvalstīs.

Jaunie Latvijas kamermūziķi- vijolnieces Magdalēna Geka un Lāsma Taimiņa, altiste  Jevgēnija Frolova, čelliste Anna Veselova un pianiste Iveta Cālīte savas zināšanas papildina pie pasaulē slaveniem pedagogiem Parīzē, Kopenhāgenā, Stokholmā, Madridē, Grācā.

Vijolniece Magdalēna Geka ir  nominēta Lielajai Mūzikas balvai 2014 nominācijā “Gada jaunais mākslinieks”.

Koncertā Pārventas bibliotēkā būs iespēja dzirdēt tādas kamermūzikas pērles kā Franča Šūberta stīgu kvartetu “Meitene un nāve”, jaunās un daudzsološās latviešu komponistes Santas Bušs kvartetu “point de rosée””(rasas punkts) (2013), kā arī Dmitrija Šostakoviča vērienīgo klavieru kvintetu.

Ieeja koncertā bez maksas.

 

 
Informācijai:
Igeta Gredzena
Ventspils bibliotēka
Pārventas bibliotēkas vadītāja
Tālr.: 63680072; 22030982
E-pasts: igeta.gredzena@ventspils.lv