Turpmāk nebūs nepieciešama sava lasītāja karte katrai pilsētas bibliotēkai, jo jaunais lietotāja dokuments – pavisam jauna laminēta karte ar lasītāja fotogrāfiju un svītrkodā iestrādātu kartes numuru – būs derīgs visās četrās Jelgavas pilsētas bibliotēkās – Zinātniskajā, Miezītes, bibliotēkā “Pārlielupe” un bērnu bibliotēkā “Zinītis”.

Uz kartes ir redzama tikai pati nepieciešamākā informācija, lai bibliotekāri varētu lietotāju atpazīt – lasītāja vārds, uzvārds un fotoattēls -, kā arī svītrkodā iestrādāts lasītāja kartes numurs, kas ļaus informāciju par bibliotēkas pakalpojumu izmantošanu apstrādāt elektroniski.

Savu foto lasītājs varēs atnest uz bibliotēku, iesūtīt elektroniski, taču tāpat nofotografēties varēs arī uz vietas bibliotēkā.

Lasītāja karte tiks izgatavota desmit dienu laikā pēc fotogrāfijas saņemšanas. Kamēr lasītājam netiks izsniegta jaunā lasītāja karte, derīga ir pašreizējā. Uz neskaidriem jautājumiem par kartes un elektroniskā kataloga izmantošanu palīdzēs atbildēt bibliotekāri.

Par jaunās kartes izgatavošanu lasītājam nav jāmaksā.

Par lasītāja kartes mākslinieciskā noformējuma izstrādi bibliotēka ir pateicīga māksliniekam Raitim Junkeram.

 

Papildu informācijai:
Vivita Armanoviča
Jelgavas Zinātniskās bibliotēkas Lasītāju apkalpošanas nodaļas vadītāja
Tālr.: 63046587