Uzņēmuma mājaslapā “Weltbild” paziņoja, ka tā e-lasītājs nopērkams tiešsaistē, sākot ar ceturtdienu.

 

Šī cena ir ievērojami mazāka par citu konkurentu piedāvātajām – “Amazon” e-lasītājs “Kindle”, tāpat kā Vācijas grāmatu izdevēja “Thalia” lasītājs “OYO”, nopērkams par 99 eiro.

 

“Šī ierīce ir ļoti svarīga mūsu grāmatu biznesam un vispārējai stratēģijai,” uzņēmuma izpilddirektors Karels Halfs pavēstīja laikrakstam “Financial Times Deutschland”.

 

Šāds solis tika veikts ar mērķi reaģēt uz apjomīgām pārmaiņām grāmatu tirgū, kas likušas mazumtirgotājiem meklēt jaunus veidus, kā aicināt pircējus lasīt un iegādāties grāmatas.

 

Cilvēki arvien biežāk pasūta grāmatas tiešsaistē vai lasa internetā, tādējādi apdraudot tradicionālo grāmatu mazumtirdzniecības nākotni.

 

Lai arī vācieši salīdzinājumā ar amerikāņiem un citiem Rietumeiropas valstu iedzīvotājiem e-lasītājus izmanto retāk, “Weltbild”, kuram pieder grāmatu veikali visā valstī, kā arī tīmekļa grāmatnīca, vēlas palielināt šī pieaugošā tirgus daļu.

 

Vācijas Grāmatu izdevēju asociācija lēš, ka 2015. gadā elektroniskā formātā pārdotās grāmatas veidos 25% no kopējā pārdošanas apjoma, vēsta “Financial Times Deutschland”.

 

“Mēs stāvam uz jaunas ēras sliekšņa,” uzsvēra “Weltbild” vadītājs Aleksandrs Skipiss.

 

Savukārt Halfs norādīja, ka e-grāmatu lasītāji ir tie, kas veidos nākotnes tirgus daļu, bet tikai nedaudzi spēs iekļūt Vācijas e-grāmatu tirgū. To vidū būs tādi amerikāņu uzņēmumi kā “Google”, “Amazon” un “Apple”, kā arī vācu uzņēmumi “Weltbild” un “Thalia”, prognozēja Halfs.

 

Halfs gan uzsvēra, ka atslēga uz panākumiem ir saglabāt lietu vienkāršību.

“Amerikāņu pieredze rāda, ka uzvarētāji ir tie, kuru ierīces aprīkotas ar vienkāršām funkcijām.”