Mākslinieks dzimis 1944. gada 7. janvārī Bauskā. Mākslinieks izglītību guvis J.Rozentāla Rīgas mākslas vidusskolā un Latvijas Mākslas akadēmijas Dizaina nodaļā.Tagad viņš dzīvo Lietuvā, Biržos, strādā – Biržu kultūras namā un bērnu mākslas skolā, ir Lietuvas mākslinieku savienības un Biržu mākslinieku grupas “8+” biedrs.

 

Uz izstādes atklāšanas pasākumu bija ieradies arī toreizējais J.Rozentāla Rīgas mākslas vidusskolas Egila Skujas klases audzinātājs Gunārs Ezernieks un vairāki bijušie klases biedri.  

 

Egila darbu motīvā var sajust īpašu godbijību un dziļumu, kas nāk no Zemgales, jo saknes nevar noslēpt pat gleznojot Lietuvas ainavas,” tā izstādes ekspozīciju raksturo mākslas zinātnieks M.Brancis. 

 

Pats E.Skuja ir nepretenciozs savā runā un nevēlās daudz komentēt savus darbus, taču sliecas piekrist izskanējušam viedoklim: “Par maniem darbiem bieži saka – tajos ir jūtams latviskais akcents.

 

Mākslinieks vislabprātāk glezno ainavas, neskartus dabas stūrīšus ar ūdeņiem – upēm un ezeru ielokiem, kuru krastos slejas krāsām bagāti koku un krūmu puduri. Viņš strādā galvenokārt akvarelī, kaut arī nereti pievēršas eļļas un pasteļa glezniecībai.

 

Papildu informācija:

Dzintra Punga

Jelgavas Zinātniskās bibliotēkas direktores vietniece

Tālr.: 63007745