2015. gada 25. februārī plkst. 11.00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bibliotēku un informācijas zinātņu lasītavā (Rīgā, Mūkusalas ielā 3, 8. stāvā) ikviens aicināts uz jaunā cikla “Tiekamies bibliotekāru stāvā: jaunieguvumi un pieredze” otro pasākumu. Sarunas tēma – “Telpa, kurā mācīties, strādāt, baudīt un būt”.

 

Nereti tieši bibliotēkas dizains – pievilcīgs interjers, funkcionālas, ērtas un gaumīgas mēbeles, racionāls to izvietojums, uzrunājoša un piesaistoša vizuālā informācija ir tie faktori, kuri aicina apmeklētāju bibliotēkā atgriezties, iespējams pat – kļūt par pastāvīgu tās lasītāju. Nepieciešamību pēc bibliotekārās telpas pilnveidošanas parasti nosaka pati dzīve, un dažreiz tā neprasa daudz ieguldījumu – vajag tikai pamanīt, ieklausīties.

Pasākuma apmeklētājiem būs iespēja iepazīties ar tēmai atbilstošiem nozares lasītavā pieejamiem poligrāfiskajiem izdevumiem – jaunieguvumus un stāstījumu par tiem piedāvās Bibliotēku konsultatīvā centra galvenā bibliotekāre Elita Vīksna.

Pasākumā viesosies LU Bibliotēkas direktore Dr.paed. Iveta Gudakovska, kura piedāvās savu skatījumu uz šodienas bibliotekāro telpu, infrastruktūras pieejamību un lietojamību, bibliotēku apmeklētāju paradumiem, prasībām un meklējumiem. Stāstījumu par zināšanu un pieredzes mirkļiem, kas gūti praktiskā darbā bibliotēkā, mācībās, profesionālās izaugsmes ceļojumos, papildinās autores sagatavotā prezentācija.

Tiekamies bibliotekāru stāvā 25. februārī plkst. 11.00!