2014. gada 6. februārī plkst. 17:00 Rīgas Centrālajā bibliotēkā (Rīgā, Brīvības ielā 49/53, 2.stāva izstāžu zālē) notiks izstādes “Mjanma fotomirkļos” atklāšana. Izstādi kopīgi organizē Latvijas – Mjanmas draudzības biedrība un Rīgas Centrālā bibliotēka. Rīgas Centrālajā bibliotēkā tā būs apskatāma no 6. februāra līdz 4.martamm

 

Izstādes apmeklētājiem būs iespējas ieraudzīt Mjanmu, tās dabu un cilvēkus ar latviešu ceļotāju acīm, tur tapušajās fotogrāfijās.

 

Mjanma, oficiāli Mjanmas Savienības Republika, ir valsts Dienvidaustrumāzijā, Indoķīnas pussalā. Mjanma ir pazīstama arī kā Birma, kas bija valsts oficiālais nosaukums līdz 1989. gadam. Pēc platības Mjanma ir lielākā Indoķīnas valsts.

 

Visvairāk Mjanma rietumu pasaulē zināma kā “zelta pagodu valsts” Birma. Būdama Britu Impērijas sastāvdaļa, tā bija un palika noslēpumu apvīta iedvesmas vieta. Mjanma ir bagāta, daudzveidīga kultūra, tā ir bijusi iedvesma tādiem radošiem prātiem kā R. Kiplings, S. Moems, Dž Orvels un daudziem citiem.

Mjanma atjaunoja neatkarību 1948. gadā un kļuva par reģiona politisko līderi. 1962. gadā Mjanmā notika militārais apvērsums, kura sekas valsts izjuta līdz 2010. gadam.

 

Šobrīd Mjanma aktīvi turpina 2010. gadā sāktās reformas un atgriežas pasaules ekonomiskajā un politiskajā apritē. Mjanma ir atvērta valsts ar nozīmīgu vietu reģionā un leģendāru vēsturi visā tās pastāvēšanas laikā.

 

Valsts intelektuālais, morālais un kultūras pamats ir budisms – 89% iedzīvotāji pārstāv šo mācību. Tieši Mjanmā savulaik tika pirmreizēji pierakstītas visas Buda Šakjamuni runas, tādējādi dibinot t.s. teravādas tradīciju.

 

“Latvijas – Mjanmas draudzības biedrība” ir sabiedriska organizācija, kura dibināta ar nolūku popularizēt informāciju par Mjanmu, veicināt Latvijas sabiedrības interesi par šo valsti, informēt par šajā valstī notiekošo, tās vēsturi, kultūru.

 

Biedrība veicina arī ekonomiskos kontaktus Mjanmā un palīdz uzņēmējiem, kas vēlas paplašināt savas uzņēmējdarbības robežas.

 

Biedrība nodrošina ar informāciju visus, kas vēlas apmeklēt Mjanmu, palīdz rast optimālus ceļojumu maršrutus un apmešanās vietas, sniegs padomus par iespējamajām ekstrēmajām situācijām, valsts specifiku un minimāli nepieciešamajām uzvedības normām Mjanmā.

 

www.latvia-myanmar.org

www.myanstar.com

 

Bibliotēkas darba laiks:

darba dienās: 9 – 20

sestdienās 10 – 17

 

Laipni aicināti!

 

Papildu informācija:

Latvijas – Mjanmas Draudzības Biedrība

Ģirts Kaivēns, Jānis Juražs

Tālr. 22003017; 20286822

e-pasts: info@latvia-myanmar.org