Pēdējie gadi bijuši īpaši aktīvi radošajā darbā, tāpēc savu dzimšanas dienu māksliniece sagaida ne tikai ar pēdējos gados tapušu gleznu ekspozīciju Pārventas bibliotēkā, bet arī ar šonedēļ izdoto dzejoļu grāmatu “Gaisma plaukstās”.

Lai arī dzimusi 1948. gadā Valdemārpilī, par ventspilnieci Malda Porniece sevi dēvē jau 45 gadus. Tieši tikpat ilgi – 45 gadus, Malda Porniece ir Ventspils 4. vidusskolas mākslas skolotāja, strādā šajā mācību iestādē no pirmās skolas atklāšanas dienas, tālajā 1968.gadā. Vairākām ventspilnieku paaudzēm māksliniece ir bijusi tēlotājmākslas, kulturoloģijas un mājturības skolotāja. Šogad aprit arī 25 gadi, kopš Malda Porniece vada Ventspils mākslas skolotāju metodisko apvienību.

Malda Porniece pirmo izglītību ieguvusi Skrundas astoņgadīgajā skolā. Mācījusies Liepājas Lietišķās mākslas vidusskolā , 1978. gadā absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmiju mākslas pedagoģijas specialitātē un 2003. gadā ieguvusi maģistra grādu mākslā.

Šopavasar Malda Porniece svin gan dzīves, gan darba jubileju. Māksliniece piedalījusies daudzās izstādēs gan Latvijā, gan ārpus tās robežām. Pēdējos gados personālizstādes bijušas Ventspils Galvenajā bibliotēkā, Skrundas kultūras namā, Ventspils 4. vidusskolā un 5. vidusskolā. Katru gadu Malda Porniece piedalās Ventspils mākslinieku darbu izstādēs.

Māksliniece mēdz pārsteigt strādājot gan grafikā, gan akvarelī, gan guašas tehnikā.

Gleznās dominē ainavu motīvi, jūra un ziedi, – varbūt tāpēc šie darbi sastopami daudzu ventspilnieku mājās, un tiek dāvināti aizbraucējiem tālumā, jo katrā ir mazs gabaliņš Latvijas…. 

 

2008.gadā tika izdota pirmā M. Pornieces dzejoļu grāmata ar nosaukumu ”Klusā ziedēšana”. Jaunā, 2013. gadā izdotā dzejoļu grāmata ”Gaisma plaukstās” aizkustina ar mīlestību pret Latvijas dabas neatkārtojamo mirkļu skaistumu, kā arī sievišķīgu un emocionāli gaišu dzejnieces skatījumu uz līdzcilvēkiem:

“Skaista ir Latvija mana,
Ar brūnās zemes smaržu,
Ar liepu un ozolu šalkām
Un bērzu galotnēm baltām…”

 

Izstādes atklāšanā un grāmatas atvēršanas svētkos jubilāre aicina piedalīties visus savus niansētās mākslas cienītājus.