Latvijas Mākslas akadēmijā sarunai ar studentiem un pasniedzējiem pirms pastaigas aicināts Valsts prezidents Andris Bērziņš, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V), kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende (NA), kā arī izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis (ZRP).

Lai paustu nosodījumu pret kultūras un izglītības nozarei draudošo dotāciju samazinājumu no 2012. gada valsts budžeta līdzekļiem, mākslas augstskolu pārstāvji aicina nozaru labvēļus no studējošo un pasniedzēju vidus vienoties “Kultūras pastaigā nr.5” ar vadmotīvu “Pūtiet paši! Spēlējiet teātri paši! Gleznojiet paši!”.

“Samazinot iztikas līdzekļus nozarēm, kas mērdētas badā ilgi un nepamatoti, valstsvīriem neatliks nekas cits, kā turpmāk mākslu un kultūru radīt pašiem,” ar šādu nostāju 2.novembrī pēc tikšanās Kultūras ministrijā mākslas augstskolu rektori Aleksejs Naumovs (LMA), Artis Sīmanis (JVLMA) un Jānis Siliņš (LKA), kā arī Latvijas Studentu apvienības prezidents Edvards Ratnieks un Mākslas augstskolu asociācijas studentu pārstāvji vienojās par mobilizēšanos pret centieniem apdraudēt kultūras vērtību un kultūrizglītības pastāvēšanu Latvijā.

Piektdien, 4. novembrī plkst. 13:00 Mākslas augstskolu studenti aicina Latvijas augstskolu studējošos un mācībspēkus pulcēties Latvijas Mākslas akadēmijā (Kalpaka bulvārī 13, Rīgā), lai veidotu sarunu ar valdības un nozaru pārstāvjiem – Valsts prezidentu Andri Bērziņu, Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (V), kultūras ministri Žanetu Jaunzemi-Grendi (NA), kā arī izglītības un zinātnes ministru Robertu Ķīli (ZRP).

Pēc sarunas plkst. 13:30 pastaigas atbalstītāji dosies pie Raiņa pieminekļa. Pēc tam pastaiga tiks organizēta līdz Brīvības piemineklim un Ministru kabinetam, kur plkst. 14:00 noritēs Ministru kabineta sēde, darba kārtībā iekļaujot diskusiju par 2012. gada valsts budžeta konsolidācijas plānu.

Mākslas augstskolu asociācija ir koleģiāla apvienība, kas pārstāv Latvijas Valsts kultūras, mākslas un radošo industriju pamatu veidojošās mākslas augstskolas – Latvijas Mākslas akadēmiju, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju un Latvijas Kultūras akadēmiju.

Papildu informācija:
www.jvlma.lv

www.lka.edu.lv

www.lma.lv