Žurnāls JEZGA ir neatkarīgi izdots žurnāls ar saturu angļu valodā un diviem dažādiem vākiem, kurā lasītāji var iepazīties ar jauno radošo latviešu mākslinieku, fotogrāfu, rakstnieku un publicistu darbiem. Žurnāla lapaspusēs var lasīt intervijas ar aktrisi Elīnu Vasku, gleznotāju Alvīni Bautru un modes mākslinieci Sandu Feldbergu. Iepazīties ar kuratores Danas Kopel (Dana Kopel) aprakstu par mākslinieka Indriķa Ģelža izstādi Vēja skelets (Skeleton of the Wind) un aplūkot tās darbus fotogrāfiju formātā. Savās pārdomās par dažādām tēmām žurnālā dalās aktieris Klāvs Mellis, ilustratore Sindija Mačtama un publiciste Alise Pabērza. JEZGA ir izlasāms arī fragments no Jāņa Joņeva romāna Jelgava 94 angliskā tulkojuma Doom 94. Žurnāls izteikti fokusējas uz pamanāmas un kvalitatīvas vizuālās mākslas publicēšanu – lielākā daļa no 144 žurnāla lappusēm ir aizpildītas ar lielformāta fotogrāfijām, kuru autori ir jaunie latviešu fotogrāfi – Pēteris Vīksna, Kristīne Madjare, Annemarija Gulbe un citi.

 
Žurnālu veido Londonā dzīvojošie fotogrāfe Anna Rosova un grafiskais dizainers Vils Meighans (Will Meighan). Anna ir latviete, kura uzskata, ka Latvijā radošās pašizpausmes potenciāls reizēm ir vēl lielāks nekā Londonā – “Žurnālu JEZGA sākām veidot, jo redzējām, ka mums apkārt ir daudz talantīgu draugu un paziņu, kuri savu radošo enerģiju iegulda Latvijas mākslas vides un identitātes veidošanā. Mums radās vēlme šiem cilvēkiem dot platformu, kurā izpausties, lai par to varētu uzzināt arī cilvēki ārpus Latvijas.”


Ir plānots, ka žurnāls iznāks divas reizes gadā un turpinās iepazīstināt ar Latvijas identitāti caur jaunajiem mākslinieku, fotogrāfu, mūziķu un citu radošu personību prizmu.

Šobrīd žurnālu Latvijā var iegādāties galerijā Istaba un mākslas kafejnīcā un Latvijas dizaina veikalā Kolekcionārs, kā arī žurnāla mājaslapā www.jezgamag.com, tā cena ir 9 EUR.


Žurnāla prezentācijas pasākums Londonā notiks 5. jūlijā bārā Dream Bags Jaguar Shoes.

Žurnālam JEZGA var sekot līdzi sociālajos tīklos instagram – https://www.instagram.com/jezgamag/ un facebook – https://www.facebook.com/jezgamag

 

Papildu informācija:
Anna Rosova
hello@jezgamag.com
+44 7427 323277

Alise Pabērza
alisei.paberzai@gmail.com
+371 26133716