Inga Pērkons glezno daudz jau no agras bērnības. Pati saka: “Kur es- tur otas :)”  Mīļākie glezniecības skolotāji bijuši Raitis Cinks ( LPLMM direktors) un Vitālijs Makarovs ( Krievija, Esentuki).

 

 Līdztekus gleznošanai beigusi arī Bulduru dārzkopības tehnikumu un apguvusi uzņēmējdarbību un vadību Rīgas Tehniskajā universitātē, tāpēc jo īpaši patīkami izstādi veidot tieši RTU Zinātniskajā bibliotēkā.

 

Personālizstādes nav saskaitītas, jo no 2000. gada katru gadu notiek ap 10. Pašai māksliniecei nozīmīgākā bijusi izstāde ” Klaunāde” Marka Rotko centrā  2015 gadā. 

 

 Ingas Pērkons darbi ir daudzu pasaules valstu privātkolekcijās – Norvēģijā, Krievijā, Japānā , Indijā, Vācijā, Francijā, Lietuvā, Anglijā, Amerikā, Austrālijā un citur. Kā pati māksliniece jokojot saka – noteikti nav Ziemeļ- un Dienvidpolā.

 

 Māksliniece aktīvi piedalās plenēros, no kuriem par nozīmīgākajiem uzskata dalību Melnkalnē kopā ar Krievijas vadošajiem māksliniekiem, Marka Rotko centrā keramikas starptautiskajā plenērā. 2018. gadā klāt piepulcēti starptautiskie plenēri Spānijā, Itālijā, Serbijā. Attiecīgi arī izstādes šajās valstīs. 

 

 Papildus glezniecībai apgūta podniecība Latgalē Podnieku skolā pie Evalda Vasilevska. 

 

 Par gleznošanu māksliniece saka: “Mācos klausīties dabas skaņās, dzīvot tās ritmos, tas manu pasauli padara tādu, kādu to gleznoju. Kā koki, puķes, zāle aug, lai ziedētu un augļus nestu, tā cilvēki paši var radīt tādu pasauli, kurā ar prieku un mīlestību dzīvot. Es gleznoju, lai mīlestības būtu vairāk.”

 

Izstādes atklāšana 2019. gada 5. aprīlī plkst. 15:00.