2010. gada 24. novembrī plkst. 18.00, Pārventas bibliotēkā notiks Ilgas Dzintaras grāmatas “Vien fein padāršen” atvēršana.

Ilga Dzintara kā literāte ar saviem tāmnieku dialektā rakstītajiem stāstiņiem plašākam lasītāju pulkam Ventspilī kļuva pazīstama ar piedalīšanos Herberta Dorbes memoriālā muzeja “Senču putekļi” organizētajā literārajā konkursā “Pe mums Ventiņes”, kļūstot par konkursa uzvarētāju 2005. gadā un par 2. vietas ieguvēju 2006. un 2007. gadā. Konkursa laureātu darbi tika publicēti laikrakstā “Ventas Balss”.

Par ierosmi darbu tapšanai Tārgales pagasta izloksnē, 2007. gada nogalē Ilga Dzintara rakstījusi tā: “Daļēju tāmnieku izloksni dzirdēju jau bērnībā, jo mana vecmāmiņa jaunībā dzīvojusi gan Puzē, gan Ventspilī. Ieklausījos arī tirgū, uz ielas, arī manu skolnieku vecmāmiņu valodā. Īsta valodas skola bija mana vīra vecāki Tārgales pagasta “Dāvaišos” un viņu kaimiņi.”

 
Ilgas Dzintaras stāstu tematiku ir visdažādākā – pašas novērotais un piedzīvotais, valdības lēmumi, aktualitātes, kā arī vēsturiski notikumi. Zem “smaida par dzīvi” parasti slēpjas pavisam nopietnas dzīves problēmas, ar smaidu tiek “ieteikti” padomi, kā šīs problēmas risināt, kas nenovēršami izraisa lasītāju smieklus.

Nesagaidot grāmatas “Vien fein padāršen” iznākšanu, 2010. gada 6. septembrī Ilga Dzintara aizgāja mūžībā.  Šajā izdevumā, kuru sastādījis Uldis Grīnbergs, mēģināts apkopot lielāko daļu Ilgas Dzintaras darbu.

Aicināti visi interesenti!