Sagaidot O.Vācieša 80.dzimšanas dienu, Carnikavas novada dome, O.Vācieša memoriālais muzejs un O.Vācieša biedrība kopā ar dzejnieka tuvākajiem radiniekiem ir uzsākusi darbu pie dzejnieka pieminekļa izveides.

 

Jau 1984. gadā tika rīkots konkurss par O.Vācieša kapavietas sakārtošanu Carnikavas kapos, bet valstiskās iekārtas pārmaiņu un finansiālu grūtību dēļ konkursā uzvarējušais arhitektes Ingunas Rībenas darbs nav realizēts. Carnikavas novada dome ir apņēmusies to virzīt un īstenot dzīvē, un šobrīd arhitekti Inguna Rībena un Uģis Zābers, kā arī tēlnieks Gļebs Panteļejevs veic priekšdarbus, lai pieminekļa skici pielāgotu īstenošanai Carnikavas kapsētā. Lai realizētu šo projektu, ir nepieciešami vairāki desmiti tūkstoši latu.

 

Tas ir Carnikavas novada sirds darbs – O.Vācietim izveidot piemiņas vietu ar kultūrvēsturisku nozīmi, kur pulcēties visai Latvijai un pieminēt dzejnieka nozīmīgo devumu latviešu literatūrā. Ir uzsākta šī pieminekļa ziedojumu vākšanas kampaņa, un ikviens ir aicināts to atbalstīt ar savu ziedojumu – jo šo darbu īstenot varam tikai kopīgiem spēkiem!

 

Ziedojumu tālrunis 90006680 (maksa par zvanu – 1 lats)
 
Ziedojumu konts Ojāra Vācieša pieminekļa izveidei:
AS „Swedbank”
Carnikavas novada dome
Reģ. Nr. 90000028989
Konta Nr. LV08 HABA 0551 0343 15951

 

Ziedotāji būs ierakstīti arī vēstures lapaspusēs, jo tiks izdota grāmata par O.Vācieša pieminekļa tapšanu.

 

Aicinājums ziedot – video