2014. gada 1. oktobrī plkst.14.00 apgāda “Zvaigzne ABC” prezentāciju zālē (Rīgā, Krišjāņa Valdemāra ielā 6) notiks rakstnieces Ievas Melgalves grāmatas “Bulta, Zvaigzne un Laī” atvēršanas svētki.

Pasākumā bērni, vecāki un citi interesenti varēs iepazīt jauno grāmatu un tās varoņus, noskaidrot savus īstos, slepenos vārdus un uzzināt laumu meža maģijas noslēpumus, kuros dalīsies akmens laikmeta burvis Ingus Pērkons.

Melgalves otrā fantāzijas žanra grāmata “Bulta, Zvaigzne un Laī” ieguva galveno balvu šī gada sākumā notikušajā bērnu un jauniešu oriģinālliteratūras konkursā “Zvaigznes grāmata”.

Šī ir unikāla grāmata, kuru ar vienlīdz lielu interesi lasīs jebkurā vecumā, sākot no deviņiem un beidzot ar 90 gadiem.

Stāsta darbība notiek pirmsvēsturiskā laikā, kas ļoti atgādina alu laikmetu, taču šajā pasaulē dzīvo pārdabiskās būtnes – laumas -, ar kurām dažādo cilšu iedzīvotāji gan nevēlas būt tuvāk pazīstami, taču ar to esamību ir spiesti rēķināties.

Grāmatas varoņi ir trīs bērni, kuriem tuvojas pusaudžu vecums un iesvētīšana pieaugušo kārtā, kas notiek, katram piešķirot viņa “īsto” vārdu. Zēna Kastora sapnis ir dabūt “labu, stipru” vārdu un kļūt par vienu no cilts medniekiem. Savukārt viņa draudzene Pelle ir savādniece, vientuļniece, kuru pat cilts pieaugušie uzlūko ar aizdomām, jo Pelle saprotas ar laumām un nebaidās no tām. Kad Pelles saistība ar laumām kļūst nepārprotama, viņa kā nepiederīga tiek izraidīta no cilts. Kastors atsakās pamest draudzeni vienu un apsolās viņu pavadīt bīstamajā ceļā līdz laumu upei un pāri tai. Negaidot abiem pievienojas arī cilts burves meita Nīna. Tā sākas trīs bērnu ceļojums uz laumu zemēm, kurās valda burvju pasaules likumi.