2013. gada 11. februārī plkst. 10.00 Rīgas Stradiņa universitātē (RSU) (Rīgā, Dzirciema ielā 16) notiks izdevniecības “Jumava” izdotās grāmatas “Somijas vēsture” atklāšanas pasākums ar grāmatas autora Henrika Meinandera (Henrik Meinander) piedalīšanos un Somijas ārlietu ministra Erki Tuomiojas (Erkki Tuomioja) vieslekciju “Somija un Baltijas valstis”. Somijas ārlietu ministrs E.Tuomioja ieradīsies Latvijā tieši saistībā ar minētās grāmatas atvēršanu un lekciju RSU studentiem.

 

Pirms grāmatas atvēršanas ievadvārdus teiks grāmatas autors Henriks Meinanders. Tālāk sekos Somijas ārlietu ministra Erki Tuomioja lekcija un diskusija ar iespēju uzdot jautājumus ministram.

 

Henrika Meinandera sarakstītā Somijas vēsture ir pasaulē plaši pazīstams darbs. Tajā autors parādījis Somijas vēstures notikumus, sākot no tās būšanas Zviedrijas sastāvā līdz pat Krievijas impērijai. Meinandera aprakstītie notikumi atspoguļo, kā laika gaitā somi ir izveidojušies par nāciju ar augstu pašapziņu, ar savu neatkarīgu valsti, kļūstot visā pasaulē pazīstamiem kā veiksmīgi jauno tehnoloģiju adepti. Grāmatā Somijas attīstība atainota Baltijas jūras reģiona un visas Eiropas attīstības ietvaros, tādējādi padarot grāmatu par interesantu lasāmvielu ikvienam, tai skaitā interesentiem Latvijā. Grāmatā Meinanders īpašu uzsvaru licis arī uz mūsdienu notikumiem, līdz ar to parādot vēsturisko notikumu ietekmi uz tagadni un attīstību nākotnē.

 

Somijas ārlietu ministrs Erki Tuomioja ir ieguvis doktora grādu sociālajās zinātnēs, specializējoties ekonomikā un biznesa vadībā. Viņš pārstāv Somijas Sociāldemokrātu partiju, un ir ministra amatā kopš 2011. gada 22. jūnija.

 

H.Meinandera grāmatas atvēršanas pasākums notiks RSU, Hipokrāta auditorijā, no plkst.10:00 līdz 12:30, Dzirciema ielā 16, Rīgā. Savukārt pēcpusdienā Henriks Meinanders viesosies “Jumava plus” grāmatnīcā, Dzirnavu ielā 73, kur plkst.15:00 sniegs autogrāfus un tiksies ar lasītājiem.

 

Papildu informācijai:

Edijs Šauers

RSU Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs

Tālr.: 67409223; 29471298

E-pasts: edijs.sauers@rsu.lv