Nīcas un Otaņķu pagastu bibliotēku vadītājas Rita Ābelīte un Vineta Jušķevica sadarbībā ar Lauku bibliotēku atbalsta biedrību un tās vadītāju Birutu Eglīti ir uzaicinājušas Nīcā viesoties daudz Latvijā zināmu cilvēku. Visgrūtākā šajā dienā būs izvēle – ko klausīties un skatīties.

 

R. Ābelīte vērtē, ka saistoša varētu būt tikšanās ar rakstniecēm Daci Judinu un Ingu Jērumu. “Latvijas Avīzes” publiskajā diskusijā “Kad brauksim pa līdzeniem ceļiem?” piekrituši piedalīties Satiksmes ministrijas parlamentārais sekretārs Viktors Valainis un VAS “Latvijas Valsts ceļi” valdes priekšsēdētājs Ivars Pāže. (Satiksmes ministrs šajā laikā nebūšot Latvijā.) Tikšanās ar grāmatas “Rīga-Pekina” autoriem, māksliniekiem Ilonu Balodi un Rolandu Ūdrīti varētu ieinteresēt ne tikai jauniešus. Savukārt sporta cienītāji noteikti priecāsies par iespēju satikt vairāku sportam veltītu grāmatu autoru Armandu Puči. Emocionāli piesātināta būs tikšanās ar Mārtiņa Freimaņa fonda pārstāvjiem Maiju Kalniņu, Kažu, Zandu Štrausu un Normundu Kalniņu.

 

Jauno paaudzi noteikti ieinteresēs lidmodeļu demonstrējumi, zemessargu organizētās spēles un paraugdemonstrējumi, tikšanās ar rakstnieci Vitu Štelmaheri un viņas sunīti, ķermeņa apgleznošana un citas aktivitātes.

 

Pasākumā piedalīsies izdevniecības “Lauku Avīze”, “Zvaigzne ABC”, “Jumava” “Nordik”, “Tapals”, “Avots”, “Divpadsmit”, “Skapīc” ar grāmatu tirdzniecību. Veiksmīgākajiem pircējiem būs iespēja kādu grāmatu izlozēt atmiņai no Grāmatu svētkiem.

 

Visus programmas piedāvājumus lasītāji aicināti skatīt Nīcas novada mājas lapā www.nica.lv un noteikti doties uz Nīcu.