Šeit, Rātslaukumā, visas dienas garumā, no 11.00 – 16.00, būsim kopā un centīsimies sajust Pilsētas sirdi, kas svētkos vienmēr ir jauna un tic brīnumam. Svētkos tā ir gatava līksmot, dzirksteļot, jokot, tirgoties un lepoties ar visu, kas tai ir. Sirds atmiņa glabājas tās bruģakmeņos. Cerēsim, ka Rātslaukuma bruģakmeņiem atmiņā šodien iegulsies grāmatu svētki ar mūsu prieku un mūsu mīlestību Ventspilij. 

 

Svētkos ar plašu jo plašu grāmatu klāstu par īpaši pievilcīgām cenām ieradīsies Latvijas grāmatu izdevēji no karšu veikala Jāņa sēta, Rasa, Zvaigzne ABC, Atēna, Avots, Daugava, Jumava, Madris, Kontinents, Pētergailis, Mansards, Literārā brālība, Zinātne, SIA Pauliņa, Jāņa Rozes un Rēriha  grāmatnīcām.

 

Pirksim un mainīsim grāmatas, apbrīnosim ielu vingrotāju brāļu Kozlovu prasmi, sveiksim literātus un fotokonkursa “Sapnis par Ventspili” uzvarētājus, klausīsimies darbus autoru lasījumā! Mērīsimies prāta veiklībā grāmatu umurkumurā un ieklausīsimies kapelas “Maskačkas spēlmaņi” spēlētajos dančos! 

 

Svētkus Rātslaukumā vadīs aktieris un mūziķis Rihards Lepers.

 

Netiks aizmirsti arī mazie svētku apmeklētāji, kuriem šogad veltīta plaša programma. Viņus gaida krāšņais Svētku karuselis laukumā pie Galvenās bibliotēkas. Tas griezīsies dejās, dziesmās un radošumā, dāvājot prieku un svētkus  katram. 

 

Galvenā bibliotēka svētku dalībniekus un apmeklētājus aicina arī iegriezties bibliotēkā un apskatīt divas izstādes – fotoizstādi “Sapnis par Ventspili” un gleznotāja Anša Ozoliņa 70. jubilejai veltīto viņa darbu izstādi.

 

Grāmatu svētku programma

 

Bērnu pasākumu programma