2013. gada 24. aprīlī, turpinoties Bibliotēku nedēļas aktivitātēm, Ventspils Galvenā bibliotēka (Ventspilī, Akmeņu ielā 2) no 12.00 līdz 18.00 aicina uz Pavasara grāmatu svētkiem, kuros ar savu produkciju piedalīsies izdevniecības Jumava un Zvaigzne ABC.

 

Svētku programmā plkst. 14.00 pasākuma dalībniekus gaida tikšanās ar jauno rakstnieci Ilzi Liliānu Muižzemnieci. Viņai ir tikai 17 gadu, meitene mācās 10. klasē.

Rīdziniecei Ilzei ļoti patīk atrasties ārpus pilsētas un baudīt dabas skaistumu- saullēktā mirdzošas rasas lāsītes, putnu balsis, krāsainus taureņus ziedos…  Patīk mūzika, dejas, māksla, kino un valodas. Viņa pārzina vairākas svešvalodas (angļu, vācu, franču, spāņu).

Viens no vaļaspriekiem ir stāstu un dzejoļu sacerēšana. Savu pirmo grāmatu, pasaku “Mazais eņģelītis”, meitene uzrakstīja 9 gadu vecumā. Nesen izdevniecībā Jumava iznākusi jau sestā jaunās autores grāmata “Ledus pieskāriens”. Grāmatas rakstītas fantāzijas žanrā, galvenajiem varoņiem piemīt neparastas spējas, bieži viņi ir nesaprasti, meklē savu vietu.

Ilzes darbu varone Aurēlija nav parasta meitene. Viņai ir īpašas spējas, viņa var kļūt par kaķi, kad vien vēlas. Izmantojot šīs spējas, Aurēlija ir atklājusi jaunu – gan piedzīvojumiem bagātu, gan briesmām pilnu pasauli. Viņa saprot, cik svarīgs dzīvē ir draugu un ģimenes atbalsts, bet nespēj pretoties saviem instinktiem, tāpēc dodas iepazīt šo jauno pasauli, kopā ar savu labāko draugu baudot brīvību un klejojumus. Laikam ejot, meitenes sirdī iezogas šaubas un pārdomas par nākotni, un rodas jautājums – kā dzīvot tālāk?

Rīgas kinostudijā pēc grāmatas par kaķu meiteni Aurēliju motīviem uzņem īsfilmu. Ilze pati filmē kopā ar nelielu filmēšanas grupu, pati veido scenāriju, pati meklē aktierus, iestudē dejas. Ilzes lielākais sapnis ir kļūt par kino režisori. Un pamazām tas sāk piepildīties.

Par sevi viņa saka: “Esmu optimiste, daudz smaidu un smejos, bieži izmēģinu daudz ko jaunu un daru to, kas patīk!” Par to visi varēs pārliecināties, atnākot uz tikšanos ar jauno rakstnieci Ilzi Liliānu Muižzemnieci.