Uzvarētāju komanda saņems dāvanu no mobilo sakaru operatora Ls 200 vērtībā un iespēju savu ideju attīstīt tālāk, lai pierādītu tās realizāciju darbībā.

Periodika.lv ir viens no visvairāk izmantotajiem LNB digitālās bibliotēkas resursiem un tas sniedz lielisku iespēju ceļot Latvijas vēsturē ideoloģiski atšķirīgos periodos. Portālā iekļauti aptuveni 1000 dažādu nosaukumu laikraksti un žurnāli – vairāk nekā 2,5 miljoni lappušu – gan Latvijas, gan trimdā izdotā periodika. Tie ir izdevumi, kas bibliotēkā ir visvairāk pieprasīti vai arī ir ļoti sliktā stāvoklī, tāpēc digitalizēti, lai tos saglabātu nākamajām paaudzēm. Digitalizētās periodikas apjoms ne tikai skaitliski, bet arī saturiski ir daudzveidīgs – tas var būt pamats dažādiem radošiem risinājumiem, pielāgojot  to cilvēku interesēm un mūsdienu tehnoloģiju iespējām.

Visiem digitalizētajiem periodikas izdevumiem ir veikts automātiskais teksta atpazīšanas process. Digitalizācijas tehniskās iespējas ļāvušas nodrošināt 80% tekstu atpazīstamību, tāpēc  procesā ieguldīts arī darbs, pa vienai labojot rakstu virsrakstu un attēlu parakstu kļūdas. Taču milzīgā tekstu apjoma dēļ ar esošajiem bibliotēkas resursiem manuāla kļūdu labošana prasīs daudzus gadus, savukārt digitalizēto objektu apjoms tikai pieaugs.

Lai veicinātu portāla attīstību, konkursa uzdevums ir individuāli vai komandā sagatavot atraktīvu un dzīvotspējīgu risinājumu www.periodika.lv datu izmantošanai vai satura kvalitātes uzlabošanai. No konkursa dalībniekiem sagaidām prezentāciju (5 min.) par radīto ideju.

 

Ideju vērtēšanas kritēriji: dzīvotspēja, ekonomiskums, biznesa potenciāls, oriģinalitāte. 

 

Dalībniekus lūdzam reģistrēties konkursam līdz 25. aprīlim, rakstot uz kristine.lele@itbaltic.com