Šogad Bibliotēku nedēļas vadmotīvs ir Mantojuma sardzē, tāpēc aktivitātes galvenokārt veltītas kultūrvēsturisko bagātību saglabāšanai un izmantošanas iespējām.

Vakara stundas pasākumi aizsāksies plkst. 17.00 ar Gunāra Priedes lugas Vikas pirmā balle fragmentu iestudējumu Ventspils 1.ģimnāzijas skolēnu teātra sniegumā. Vakara gaitā būs iespēja iepazīties ar jaunākajām Ventspils kinoamatieru uzņemtajām īsfilmām, uzzināt, kas ir bibliotēkas harlemshake un pat iesaistīties tā veidošanā, sveikt bibliotēkas Dižlasītājus un mūsu novada autori Kristīni Ulbergu- Literatūras gada balvas ieguvēju par romānu Zaļā vārna. 

Bērnu bibliotēkā norisināsies galda hokeja turnīrs, varēs izspēlēt agrāko laiku bērnu rotaļas vai padarboties Raibo uzdevumu stūrītī. Un kur tad vēl galda spēles, Twister, Mankala un novuss!

Jaunas prasmes varēs apgūt radošajās darbnīcās, kuras vadīs M.Spīla- Pajate (T- kreklu otrā elpa un jauns veidols), G.Skudriņa (Relaksācijas bumbiņas), K.Duļbinska (Kiršu kauliņu spilventiņi). Būs atjautības uzdevumi un mīklas, varēs ielūkoties bibliotēkas krājuma senākajos izdevumos, rakstnieka A. Kolberga dāvinātajā periodisko izdevumu kolekcijā.

Plkst. 19.00 Galvenās bibliotēkas pasākumu zālē Ēriks Hānbergs un Jānis Ķuzulis aicinās uz Omulību klubiņa izbraukuma sesiju Ventspilī. Rīgas Latviešu biedrības Omulību klubiņam rit jau desmitā sezona un kluba vadītāji spriež, ka klubiņam vajadzētu piešķirt medicīnas iestādes statusu, jo te apmeklētāji uzlabo savu garastāvokli, bet laba oma – tā ir veselības ķīla. Omulības un veselības uzturēšanai klubiņa pastāvēšanas desmit gados radīts arī savs dzēriens Ņiprumiņš.

Omulību klubiņa īpašais viesis Ventspilī – grāmatizdevējs, izdevniecības Jumava vadītājs, sportists Juris Visockis. Šogad izdota J.Visocka pirmā grāmata 4 rakstāmgaldi, kurā apkopotas omulības jeb skarmulības autoram četrās nozīmīgās dzīves jomās jeb sadaļās – grāmatniecība, sports, sabiedriskā dzīve un tālās zemes.

Vakara stundas noslēgumā – dzirdes, redzes, taustes un garšas mantojums.

Tiksimies Vakara stundā Galvenajā bibliotēkā!