Sestdien, 9. janvārī, plkst. 13:00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu literatūras centrā (7. stāvā) tiks atklāta bērnu grāmata – rotaļlieta “Ucipuci meklē mājas”.

Tā ir Latvijā radīta inovatīva grāmata pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērniem – unikāls četru produktu apvienojums, kas ietver grāmatu, leļļu teātri, papīra lelles un zinības.

 

Grāmatas “Ucipuci meklē mājas” pamatā ir patiesi notikumi un tā ir tapusi ar izdevniecības “Valters un Rapa” atbalstu.

 

Autores Zanes Zustas mērķis bija radīt pozitīvu, labsirdīgu un mīļu tēlu bērniem. Savukārt skaistās ilustrācijas radījusi talantīgā māksliniece Evija Timma-Novika, kurai izdevies katru tēlu iedzīvināt tā, lai tas lasītājos raisītu pozitīvas emocijas.

Grāmatā iestrādātais teātris veicina bērnu radošumu, attīsta fantāziju un piedāvā iespēju iejusties režisora lomā. Grāmatas radošās īpašības papildina arī grāmatas beigās iestrādāta “Ucipuci zinības” sadaļa, kurā Ucipuci sniedz vērtīgus padomus, ko darīt, ja gadās nozaudēties.

 

Pasākumā autore lasīs grāmatas fragmentus, kopā ar mākslinieci Eviju Timmu-Noviku jaunie lasītāji veidos savus grāmatas tēlus. Būs arī iespēja fotografēties pie jaukās pūcītes Ucipuci, kā arī noskatīties pavisam īsu filmiņu.

 

Pasākums notiek lasīšanas veicināšanas programmas “Grāmatu starts” ietvaros. Ieeja bez maksas.