Vērtīgā izdevuma prezentācijā piedalīsies fotocentra projektu vadītāja Mikela Bosakova (Michaela Bosáková) un grāmatas līdzautors no Latvijas puses fotogrāfs Vilnis Auziņš, kurš dalīsies sadarbības pieredzē un pastāstīs par grāmatas tapšanas aizkulisēm.

Pasākumā tiks prezentēts grāmatas “Eiropas fotogrāfijas vēsture: 1900-1938” (The History of European Photography: 1900-1938) 800 lapaspušu biezais pirmais sējums, kas iznācis pagājušajā gadā un kurā iekļautas vairāk nekā 330 attiecīgā laika posma fotogrāfijas. Izdevumā pārstāvētas 34 Centrāleiropas valstis un tā veidošanā piedalījušies 45 dažādu valstu fotogrāfijas eksperti. Pavisam Eiropas fotogrāfijas vēsturi plānots izdot trīs sējumos.

Grāmatas izdevējs fotocentrs “The Central European House of Photography” dibināts 2005. gadā ar mērķi apkopot un izplatīt informāciju par Centrāleiropas fotogrāfijas vēsturi un jaunākajām tendencēm. Pašlaik fotocentrs nodarbojas gan ar grāmatu izdošanu, gan izstāžu rīkošanu, apkopojot vairāku valstu materiālus un pieredzi. Tāpat centrs organizē Bratislavas Fotogrāfijas Mēneša festivālu, kura ietvaros katru gadu notiek gan starptautiska konference, gan izstādes ar ievērojamu fotogrāfu dalību. Fotocentram arī ir savs interneta arhīvs, kas nepārtraukti tiek papildināts ar nozīmīgām vēsturiskām fotogrāfijām.