12. septembrī plkst. 19.00 Dirty Deal Teatro notiks dramaturga, režisora un scenārista Laura Gundara grāmatas “Dramatika jeb Racionālā poētika” (2. redakcija) atvēršana.

Pirms sešiem gadiem iznāca grāmata “Dramatika jeb Racionālā poētika”. Tolaik tas bija zināms lēciens nezināmajā, bet izrādījās, ka teksts ne tikai nepieciešams tā tiešajam adresātam – dramaturģijas fenomena interesentiem, bet arī pašas dzīves ziņkārīgajiem: atsauksmes saņemtas gan no vieniem, gan otriem.

 

“Dramatika” ātri uzjundīja manī vienmēr dzīvojošo aizrautību! Nenojautu, ka, paņemta rokās, grāmata neļaus sevi nolikt malā gandrīz visu nakti. Tā ir pilna ar slepenām piedevām, kas raisa intelektuālu piedzīvojumu un emocionālu atklājumu mutuļus. Tie ilgi nenorimst, jo nu liek īstās un izdomātās drāmas ieraudzīt, izdzīvot, saprast – jau citā līmenī! – RSU asociētā profesore Anda Rožukalne

 

“Dramatika” ir izcils veids, kā mācīties dramaturģiju un dzīvi, nepadoties arī tad, kad šķiet – nekas nesanāk. Tāds labais atgādinātājs. Turklāt tā tieši un bez liekām „cakām” palīdz saprast to, ko patērējam kā teātra un kino skatītāji. Būsim gudri! – Rasa Bugavičute, dramaturģe

 

Grāmata tika nominēta laikraksta Diena gada balvai kultūrā, kā arī Zelta ābeles balvai par tās īpašo biroja H2E veidoto dizainu, tā teicamo saplūsmi ar saturu.

 

Minētie apstākļi padarīja itin kā visai specifisko grāmatu gana populāru – rezultātā pirmās Dramatikas metiens ir beidzies. Kādēļ ir tapusi uzlabota, papildināta Dramatikas 2.redakcija, kurai birojs H2E veidojis arī jaunu dizainu.

 

12. septembrī plkst. 19.00 Dirty Deal Teatro notiks jaunās grāmatas atvēršanas svētki. Līdzīgi kā pirms sešiem gadiem sagaidām pulcējamies ne tikai savulaik un pašreiz Latvijas Kultūras akadēmijā, gan citur dramaturģiju studējušie, bet aicināts ikviens interesents, arī ne- vai pret- dramaturgs. Atkal jau spēlēs/dziedās dramaturgi – apvienības Suņa stunda puiši, Ģirts Koknēvičs u.c.. Paredzami jau otrie Dramaturgu dziesmu svētki.

 

Grāmatas izdevējs – biedrība “Darbnīcas”