11. septembrī plkst.15.00 sadarbībā ar apgādu “Jumava” bibliotēka ielūdz uz Roalda Dobrovenska grāmatas „Rainis un viņa brāļi” trešā izdevuma atvēršanas svētkiem.  

 

10. septembrī plkst. 17.00 ar pasākumu “Dzeja – dvēseles spogulis” tiek atklāts dzejas vakaru cikls Raiņa zīmē. Cikla otrais pasākums notiks 16. septembrī, trešais pasākums – “Dzejai saules ceļš” – 22. septembrī, bet ciklu noslēgs Sandras Grīnbergas grāmatas “Satiksimies rudens vārtos” atvēršanas svētki 25. septembrī. Visu cikla sarīkojumu sākums plkst.17.00.  

 

19. septembrī plkst.14.00 notiks arī kārtējais cikla „Dodam vārdu jaunajiem” pasākums. RCB Bērnu literatūras nodaļa jau trešo gadu organizē jauno un iesācēju dzejnieku un rakstnieku, kā arī mūziķu tikšanās. 19. septembrī iecerēta cikla trīspadsmitā tikšanās, kurā piedalīsies dzejnieki Laima Helēna Mūrniece, Velta Brinza, Jānis Zariņš, Laura Andersone, Daiga Gulbe un Elīna Zālīte, kā arī dziesminieks Dinārs Gulbis

 

Savukārt 26. septembrī plkst.14.00 pasākumā ar nosaukumu „Poētiskais  rudens” tiksies dzejas mīļotāju kluba dalībnieki, krievu valodā rakstošie dzejnieki un dziesminieki.  

 

Apmeklētājus gaida arī Rainim veltīta izstāde “Tas taču ir Rainis!” bibliotēkas 6. stāvā, audiovizuālā izstāde “Raiņa radošā (t)elpa” bibliotēkas 2. stāvā, un izstāde “Noķer īsto dzejoli!” bibliotēkas 7.stāvā. 

Izstāžu “Tas taču ir Rainis!” un “Raiņa radošā (t)elpa” noformējumā izmantoti autentiski Raiņa lugu iestudējumu plakāti, ko bibliotēkai laipni atvēlējuši Latvijas Nacionālais teātris un Dailes teātris. Izstāžu saturiskajam papildinājumam izmantoti arī materiāli no Latvijas Nacionālās bibliotēkas krājuma.  

 

Visas izstādes skatāmas no 1. līdz 30. septembrim darbdienās 9.00 – 20.00, sestdienās 10.00 – 17.00. 

 

Kontaktinformācija: tālr. 67037124