Kā liecina “Google” apkopotie dati, šogad tīmekļa lietotāji visvairāk meklējuši informāciju par gada nogalē mūžībā aizgājušo leģendāro cīnītāju pret aparteīdu, bijušo Dienvidāfrikas Republikas prezidentu un Nobela Miera prēmijas laureātu Nelsonu Mandelu.

 

“Globālā meklēšanas interese par kādreizējo Dienvidāfrikas prezidentu šogad jau bija augsta, un pēc viņa aiziešanas mūžībā cilvēki no visas pasaules ar “Google” palīdzību vēlējās uzzināt ko vairāk par Madibu un viņa mantojumu,” skaidro “Google” vecākais viceprezidents Amits Sinhals.

 

Mandela, kuru dienvidafrikāņi mīļi dēvē par Madibu, mūžībā aizgāja šā gada 5.decembrī 95 gadu vecumā.

 

Otro vietu “Google” meklētāko vārdu sarakstā ieņem filmu sērijas “Fast and Furious” (“Ātrs un bez žēlastības”) zvaigzne Pols Vokers, kurš pagājušajā mēnesī gāja bojā autoavārijā.

 

2013. gada meklētāko vārdu pirmo trijnieku noslēdz viedtālrunis “iPhone 5s”.

 

Saraksta ceturtajā un piektajā vietā iekļuvis attiecīgi populārā amerikāņu seriāla “Glee” (“Radīti skatuvei”) aktieris Korijs Monteits, kurš jūlijā nomira no nejaušas heroīna un alkohola pārdozēšanas, un Ņujorkas producenta “Baauer” hits “Harlem Shake”.

 

Pirmo desmitnieku noslēdz traģiskie notikumi Bostonas maratona laikā, Lielbritānijas jaunais troņmantnieks, viedtālrunis “Samsung Galaxy S4”, “Sony” videospēļu konsole “PlayStation 4”, kā arī Ziemeļkoreja.