Reizi mēnesī Valmierā ierodas Z/S “Silkalni” saimniece, ārstniecības augu zinātāja un audzētāja Zeltīte Kaviere. Nodarbību “Ar zāļu tēju pusdienās” laikā Zeltīte sniedz ieskatu dažādos augu valsts noslēpumos, stāstot interesantus un noderīgus stāstus, kā arī rādot līdzpaņemtus augus un grāmatas. Apmeklētājiem iespējams uzzināt aizraujošus faktus par zālīšu iedarbību uz veselību un ēdienu, jo Zeltīte netur sveci zem pūra – viņa dalās ikvienā jaunatklātā receptē (ēdienu, tēju, uzlējumu, maisījumu u.c.). Tikšanās notiek Valmieras muzeja Pilskalna namā. Tālrunis informācijai 64207635.

 

Pateicoties Alekseja Koziņeca entuziasmam, Valmieras muzejā būs iespējams apgūt fotografēšanas iemaņas. Mācību laikā tiks iemācīts, kā pilnvērtīgi izmantot foto tehniku, kā veidot kompozīciju un kā dabā saskatīt kadrus. Fotogrāfs sniegs gan teorētiskas, gan praktiskas zināšanas, lai nodarbību beigās ikviens prastu izveidot tehniski korektu un mākslinieciski skaistu bildi. Nodarbības notiek Valmieras muzeja Vecās aptiekas mājā sestdienās. Tālrunis informācijai 26845960.

 

Tāpat muzejs piedāvā apgūt etnisku arodu – aušanas mākslu. Nodarbību gaitā vadītāja Gaļina Birkava iepazīstina ar audumu veidiem, to tehniku, dziju izvēli un krāsu salikumu veidošanu. Apmācību iespējams sākt pamazām – uz mazajām bērnu stellēm. Uz vienām no tām pašlaik tiek austi 20 cm plati gobelēni, bet uz divām lielajām stellēm auž vienkārtņa audumu un lupatu deķus. Nodarbības notiek Valmieras muzeja Pilskalna namā, Pilskalna ielā 2 katru otro ceturtdienu. Tālrunis informācijai 64207635.

 

Savukārt katru ceturtdienu Valmieras muzeja Izstāžu namā ikviens interesents varēs izkopt savu mākslinieka talantu, apgūstot glezniecības iemaņas mākslinieces Ievas Lapiņas vadībā. Nodarbībās tiek apgūta krāsu mācība (to īpašības un attiecības), gaismu un ēnu nozīme, kā arī glezniecības pamati gleznošanai ar eļļas krāsām, kā tās pareizi jaukt un uzklāt. Jāpiemin, ka šobrīd tiek apgūta ziedu gleznošana. Tālrunis informācijai 64207638.