2017. gada 17. decembrī – trešajā Adventē, Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs aicina uz Ģimenes dienu “Rīgas Lielais Kristaps un citi Rīgas brīnumi, gaidot Ziemassvētkus”. Ģimenes dienas programmā ir ekskursija “Kas ir Lielais Kristaps un ko viņš varētu stāstīt par Rīgu un rīdziniekiem” (11.00 un 13.00), Radošā darbnīca bērniem “Darinām Sniegavīrus, Sniegpārsliņas un Ziemassvētku apsveikumus!”(11.00-16.30) Kolonnu zālē pie Lielās egles, kā arī Ģimenes dienas īpaši draudzīgā ieejas maksa.


Ģimenes dienas ekskursija “Kas ir Lielais Kristaps un ko viņš varētu stāstīt par Rīgu un rīdziniekiem” tiks piedāvāta pulksten 11:00 un 13:00. Ekskursijas gaitā muzeja pedagogs, vēsturnieks Vidvuds Bormanis mazos un lielos Ziemassvētku brīnuma gaidītājus vedīs ceļojumā pa Rīgas tālajiem gadsimtiem muzeja ekspozīcijā, ļaujot ielūkoties aiz vēsturisko faktu un leģendu priekškara – kā dzīvojuši cilvēki Rīgā toreiz, kāda nozīme pilsētnieku un iebraucēju ikdienas rituālos bija Rīgas Lielajam Kristapam. Tā kā šajā dienā muzejā tiks atzīmēta Kristapu vārda diena, īpaša uzmanība būs veltīta gan pašam Lielajam Kristapam, gan ikvienam Kristapam. Uz muzeju ciemos atnākušie varēs saņemt īpašu Lielā Kristapa labvēlību. Rīgas vēstures līkloči glabā daudz stāstu par leģendāro milzi – Lielo Kristapu un viņa tēla atveidu 17. gadsimta 2,4 metrus augstajā koka skulptūrā, kas tagad atrodas muzeja ekspozīcijā.


Radošajā darbnīcā bērniem “Darinām Sniegavīrus, Sniegpārsliņas un Ziemassvētku apsveikumus!” Kolonnu zālē pie Lielās egles, varēs pagatavot gan interesantus dekorus, gan apsveikumu kartītes par iepriecinājumu pašiem un saviem mīļajiem cilvēkiem. Radošā darbnīca būs atvērta Kolonnu zālē no pulksten 11:00 līdz 16:30. Lūgums!!! – ja iespējams, radošajiem uzdevumiem būtu vēlams paņemt līdzi Jums vairs nevajadzīgas zeķītes (vislabāk gaišas), kā arī beramus putraimus vai graudus!
Jāpiebilst, ka muzeja ekspozīcijā var uzzināt īpašo Rīgas Ziemassvētku eglītes stāstu, kā arī ir aplūkojams unikāls eksponāts – Akmens bumbiņa ar piekarcilpu, kas, iespējams, ir senākais atrastais Ziemassvētku eglītes rotājums Eiropā, darināts laikaposmā no 17. līdz 18. gs.


Ģimenes dienas aktivitāšu apmeklētājiem muzejs dāvā īpaši draudzīgo Ģimenes dienas ieejas maksu: pieaugušajiem EUR 2,50; pensionāriem un studentiem EUR 1,50; skolēniem EUR 0,50; pirmsskolas vecuma bērniem – brīva ieeja. Programmu īpašie piedāvājumi – Dāvanā.

Informācija: Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja Komunikācijas darba nodaļā, tel.: 67356676. www.rigamuz.lv, facebook.

 

 
Informāciju sagatavoja:

Ingrīda Lukašēviča

Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja

Sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: 67356680, 29129052

E-pasts: lukasevica@rigamuz.lv

www.rigamuz.lv