Biedrības “Ascendum” bērnu kultūras projekts “Garā pupa” 2013. gada maijā radīja elektronisku bērnu kultūras notikumu kalendāru. Apkopojot aktuālo informāciju par bērnu kultūras pasākumiem Rīgā un Latvijas reģionos, kalendārs radīts ar mērķi praktiski palīdzēt vecākiem – piemeklēt bērniem visinteresējošākos un atbilstošākos kultūras pasākumus. Sākotnēji kalendārs bija pieejams tikai projekta mājaslapā (www.garapupa.lv). Lai paplašinātu kalendāra pieejamību un to padarītu viegli atrodamu ikvienam vecākam un bērnam, sadarbojoties ar portālu “E-klase”, kalendārs ievietos arī mājaslapas www.e-klase.lv  sadaļā “Pasākumi”.  

Kā uzsver biedrības “Ascendum” dibinātāja un kultūras žurnāliste Eva Ikstena-Strapcāne: ““Garās pupas” kalendārs ir vienīgā platforma internetā, kur vecāki var vienkopus atrast informāciju par bērnu un jauniešu kultūras notikumiem Latvijā. Šis ir ērts rīks, ja vecāki savlaicīgi vēlas saplānot aktivitātes bērniem – gan galvaspilsētā, gan ārpus Rīgas. Vērtīgi ir tas, ka iespējams atrast informāciju ne tikai par tradicionālajiem piedāvājumiem bērniem, bet neparastākiem kultūras notikumiem, kuri plašākam lokam nav zināmi.”

“Man ir liels prieks par šo veiksmīgo sadarbību un to, ka varam piedāvāt mūsu lasītājiem vienuviet aplūkot pasākumus, ko apmeklēt kopā ar ģimeni. Turklāt ir tik daudz kā interesanta, kas notiek bez maksas! Pēc tā, cik daudz lasītāju šo sadaļu apmeklē, esam secinājuši, ka tā ir noderīga vietne ģimenēm ar bērniem – daudz jauku brīžu, kas pavadīti ģimenes lokā, ir vērtīgākie, kas mums var būt,”  saka portāla “E-klase” redaktore Dita Lapsa.

Ikviens tiek aicināts piedalīties kalendāra satura veidošanā. Bērnu pasākumu organizatori tiek aicināti papildināt kalendārā esošo informāciju, sūtot informāciju par notikumu uz e-pasta adresi info@ascendum.lv. Bet vecāki un bērni īpašā kalendāra sadaļā var ieteikt dažādus kultūras pasākumus, ko ir vērts apmeklēt.