Likteņdārza draugu alejas 200 metru garo ceļu līdz dārza centrālajai daļai – amfiteātrim Daugavas malā – paredzēts izveidot, izmantojot 114 tūkstošus pelēku bruģakmeņu no Latvijas laukakmens. Pirmie divi tūkstoši bruģakmeņu iebruģēti 2012. gadā.

Draugu alejas ideja līdz šim jau uzrunājusi vairāk nekā 10 000 cilvēku, kuri iemūžinājuši savu vārdu uz bruģakmens Likteņdārzā. Plānots, ka līdz 18. novembrim kopīgiem spēkiem būsim iebruģējuši 20 metru no Likteņdārza draugu alejas ceļa.

Atbalstu Likteņdārzam ar savu bruģakmeni pauduši gan “Dinamo Rīga” sportisti, gan Jānis Lūsis, Voldemārs Lūsis, Kristians Lūsis, Aigars Apinis, Aldis Šūpulnieks, Daiga Dadzīte, Raimonds Bergmanis, Dainis Dukurs, Martins Dukurs un Tomass Dukurs, gan Likteņdārza ziedojumu akciju “Top Latvijas Likteņdārzs!” dalībnieki – LTV žurnālists Jānis Geste, mūziķi Aija Andrejeva, Kārlis Kazāks un Jānis Holšteins-Upmanis, diriģents Ints Teterovskis, aktieri Sigita Jevgļevska, Uldis Dumpis un Varis Vētra, gan politiķis Artis Pabriks un Ilze Jurkāne ar ģimeni, gan arī Aina Poiša, Jolanta Gulbe-Paškeviča, Deniss Paškevičs, Elita Patmalniece, Žaklīna Cinovska un daudzi citi, kas izvēlējušies bruģakmeņus ne tikai ar savu vārdu, bet arī kā vērtīgu un paliekošu dāvanu dāvinājuši saviem radiem, draugiem un kolēģiem. Šoruden studenšu korporācija “Imeria”, atzīmējot savu 90 gadu jubilejas semestri, aicināja imerietes un visu pārējo korporāciju biedrus, kā arī visus Latvijas iedzīvotājus piedalīties bruģakmens ceļa izveidē Likteņdārzā.

Pirmā Likteņdārza draugu alejai veltītā izstāde 2013. gada novembrī notika t/c “Galerija Centrs”, un tās laikā aleja tika papildināta par vairāk nekā 500 bruģakmeņu. Pēc tam izstādi bija iespējams apskatīt Kokneses novada domes ēkā, Latvijas Sporta muzejā un Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijā.

LNB darba laika ietvaros (P.-Pk. 9:00-20:00, S., Sv. 10:00-17:00) izstādē būs iespēja tuvāk iepazīties ar Likteņdārza ideju, aprunāties ar dārza īstenotājiem un, ziedojot 10 eiro par bruģakmeni, saņemt pateicību kā apliecinājumu dalībai ceļa īstenošanā. Atbalstīt ar savu bruģakmeni aicinām arī Likteņdārza lapā http://www.draugiem.lv/liktendarzs (ziedojot par bruģakmeni ar SMS) vai pārskaitot uz “Kokneses fonda” norēķinu kontu (reģistrācijas numurs: 40008092535, konta numurs LV10UNLA0050006878844 AS “SEB Banka”). Atbalstītāju vārdi tiks iegravēti uz bruģakmeņiem un 2015. gada pavasarī iebruģēti Likteņdārza draugu alejā.

Kopš 2008. gada Likteņdārzs top uz salas Daugavā, Koknesē. Šobrīd dārzā ar Latvijas Valsts atbalstu notiek Daugavas krasta nostiprināšanas darbi, kā arī par šogad Latvijas Televīzijas “Top Latvijas Likteņdārzs!” sestajā ziedojumu akcijā saziedotajiem līdzekļiem tiek būvēta apmeklētāju autostāvvieta.