2014. gada 6. novembrī plkst.18.00 Pārventas bibliotēka (Ventspilī, Tārgales ielā 4) aicina uz Agneses Bules personālizstādes “Neatkarīgais latviešu sapnis, jeb Latvijai – 96” atklāšanu.
 
Izstādes darbos mākslinieciski atainots “Latviešu sapnis” saistībā ar Latvijas dzimšanas dienu, nacionālo identitāti, patriotismu, citām valstiskām tēmām. Izstādē varam arī lasīt Latviešu sapņa mītu par Latviju, kas skan šādi: “Tikai pirms 96 gadiem latvieši nodibināja savu valsti, ko lepni nosauca par Latviju. Arī no mucām viņi sāka spraukties laukā ap to laiku. Daļa latviešu sāka staigāt pa zemi, daļa sakāpa kokos, daļa drošības un komforta dēļ palika sēžot mucās, bet vēl daļa pastāvīgi mainīja dzīves vietu atkarībā no valdošo vēju stipruma. Tā arī līdz mūsdienām Latvijā ir saglabājušies vairāki latviešu tautas pastāvēšanas modeļi, bet pēdējo gadu vērojumi liecina, ka daudzi jo daudzi latvieši par veiksmīgāko izvēlējušies gājputnu izdzīvošanas modeli”.

Māksliniece Agnese Bule dzimusi 1972. gadā Rīgā. Strādā par Jūrmalas Mākslinieku nama vadītāju, organizējot izstādes Jūrmalas un citu pilsētu māksliniekiem. Latvijā zināma kā multimediālā mākslas un sociālā projekta “Latviešu sapnis” autore. Māksliniece strādā arī citos mākslas žanros, tādos kā glezniecība, grafika, grafiskais dizains, zīda apgleznošana, video un animācija.
Izstāde “Neatkarīgais latviešu sapnis, jeb Latvijai – 96” Pārventas bibliotēkā būs apskatāma  līdz 1.decembrim.

 
Informācijai:
Igeta Gredzena
Ventspils bibliotēkas
Pārventas bibliotēkas vadītāja
Tālr. 63680072; 22030982
igeta.gredzena@ventspils.lv
www.biblioteka.ventspils.lv