2011. gada 2. novembrī plkst. 13.00 Rīgas Latviešu biedrības nama Zelta zālē notiks ebreju izcelsmes latviešu rakstnieka Franka Gordona grāmatas “Publicistika” atvēršanas svētki. Grāmata tapusi pēc Eiropas Parlamenta ETP grupas deputātes Prof. Ineses Vaideres ierosmes un iniciatīvas apgādā “Latvijas Avīze”, aptverot paša autora atlasītos rakstus trimdas latviešu laikrakstos Laiks”, “Brīvā Latvija” un “Jaunā Gaita”, kā arī publikācijas “Latvijas Avīzē”, kurās, vairāku gadu gaitā, F. Gordons ir paudis savu skatījumu uz notikumiem Latvijā un pasaulē.

Uz grāmatas atvēršanas svētkiem pēc I. Vaideres ielūguma no Izraēlas ieradīsies arī grāmatas autors Franks Gordons, savukārt ar uzrunām klātesošos sveiks grāmatas iniciatore I.Vaidere, Latvijas Universitātes Vēstures un filozofijas fakultātes katedras vadītājs Aivars Stranga un “Latvijas Avīzes” redakcijas padomes priekšsēdētājs Voldemārs Krustiņš. Grāmata ir tapusi ar Eiropas Parlamenta ETP grupas finansiālu atbalstu, kā arī Eiropas Komisijas un Latvijas valdības noslēgtās Vadības partnerības līdzekļiem.

I. Vaidere stāsta, ka ideja par grāmatas izdošanu ir radusies, lasot F.Gordona rakstus “Latvijas Avīzē”. “Kaut gan Franks Gordons dzīvo Izraēlā, tomēr viņš joprojām aktīvi seko līdzi notikumiem Latvijā. Viņa trāpīgie komentāri un analītiskais skatījums uz dažādām norisēm Latvijā un pasaulē jau sen piesaistīja mani kā lasītāju, liekot katrā laikraksta numurā īpaši meklēt viņa rakstus. Tajos vienmēr tiek pausts atklāts un vispusīgs viedoklis par sabiedrībā apspriestām tēmām, kas balstīts uz viņa plašajām zināšanām vēsturē, politikā, literatūrā un profesionālās darba pieredzes žurnālistikā, neizvairoties no diskutabliem un sāpīgiem jautājumiem, paužot savu viedokli īpašā asā un tiešā valodā. Domāju, ka pasaules redzējuma paplašināšanai ikvienam vajadzētu iepazīties ar šiem rakstiem, tāpēc esmu priecīga par to, ka ideja izdot grāmatu ir īstenojusies,” pauž I. Vaidere.

Pasākuma laikā visi klātesošie varēs iegūt savā īpašumā šo unikālo grāmatu. Grāmata netiks nodota pārdošanai, bet ar deputātes ilggadējā sadarbības partnera – Latvijas Lauku bibliotēku atbalsta fonda un Rīgas Centrālās bibliotēkas atbalstu – tiks bez maksas nodota Latvijas reģionu, Rīgas un augstskolu bibliotēkām, sniedzot iespēju iepazīties ar Franka Gordona atziņām plašākai sabiedrībai.

Papildu informācija:
Tālr.: 66051776

E-pasts: inese.vaidere-office@europarl.europa.eu