Visu februāri vairākos desmitos bibliotēku visā Latvijā norisināsies interaktīvi pasākumi par interneta drošību.

 

Aktivitātēs par drošību internetā iesaistījusies Bulduru bibliotēka, izsludinot konkursu visu vecumu skolēniem „Trāpīgākais sauklis par drošību internetā”. Skolēni tiek aicināti sacerēt un iesniegt spilgtus, trāpīgus saukļus, viegli iegaumējamas frāzes, lakoniskus un efektīvus moto, kas izsaka aicinājuma par drošību internetā būtību. Konkursa darbus varēs iesniegt līdz 2011.gada 4.februārim plkst.18:00, atnesot personīgi uz Bulduru bibliotēku vai atsūtot pa e-pastu: majbibl@latnet.lv. 16 trāpīgākie saukļi tiks īpaši noformēti un izstādīti publiskai apskatei bibliotēkā. Izstādes atklāšana Vispasaules drošāka interneta dienā (8.februārī).  

 

No 8.februāra līdz 4.martam Bulduru bibliotēkā notiks akcija „Droša interneta vēlēšanas 2011”, kurās ikviens bibliotēkas apmeklētājs tiks aicināts balsot PAR vai PRET drošu internetu. Iemetot savu vēlēšanu zīmi īpašā balsošanas urnā (ar Vispasaules Drošāka interneta dienas simboliku) būs iespēja nobalsot par to, vai interneta vidi uzskata par drošu vai nedrošu.  

 

Akcijas Par Drošāku internetu ietvaros Lielupes sākumskolas klašu skolēniem būs iespēja tikties ar atraktīvo un erudīto Pingvīnu Megabaitu, kurš interaktīvā nodarbībā Bulduru bibliotēkā bērniem stāstīs un rādīs par drošību interneta vidē.