2016. gada 7. novembrī Humanitāro un sociālo zinātņu centra Konferenču zālē (215. telpa), Kalpaka bulvārī 4 plkst.15.30-17.00 faksimilizdevuma atvēršana: E. Felsbergs ,,Akropole un Partenons’’. Pēteris Jankavs, grāmatu izdevējs.

Ernesta Felsberga grāmata ,,Akropole un Partenons’’ izdota Rīgā 1926. gadā.Grāmatas priekšvārdā E. Felsbergs raksta: ,,Grieķu mākslas vēsturniekam Latvijā vēl nākas strādāt diezgan gŗūtos apstākļos. Viņa rīcībā nav neviena ievērojamāka grieķu oriģināla, nav arī plašākas kopiju kollekcijas, kāda, piemēram, ir igauņiem Tērbatas universitātes mūzējā. Latvijā nav bibliotēkas, kuŗā būtu atrodami visi svarīgākie darbi par grieķu mākslu, vairāki nepieciešami darbi pat nav atrodami nevienā Latvijas bibliotēkā.’’ Kopš profesora Ernesta Felsberga grāmatas “Akropole un Partenons” pirmizdevuma ir pagājis gandrīz gadsimts. 

Projekta mērķis šīs grāmatas faksimilizdevuma sakarā bija doties uz Atēnām un uzņemt Partenonu un citus Akropoles tempļus tādā pašā rakursā kā to savulaik izdarīja E. Felsbergs, un ievietot jaunās fotogrāfijas līdzās vecajām. Gadsimta gaitā ir atklāti jauni fakti par Akropoles vēsturi un radikāli mainījušies tempļu konservācijas un restaurācijas principi, paņēmieni un materiāli. Zinātnieki un praktiķi guvuši vērtīgu pieredzi un mācījušies no savulaik pieļautajām kļūdām. Partenons vēl nebūt nav atklājis visas savus noslēpumus… .”