“Exigen Services Latvia” ir NAIS izstrādātājs un autortiesību īpašnieks. Pateicoties ilggadējai un veiksmīgai sadarbībai starp SIA “Komerccentrs DATI grupa” un A/S “Exigen Services Latvia”, NAIS ir kļuvusi par nozīmīgu informācijas avotu normatīvo aktu jomā. Plānojot produkta tālāko attīstību, sadarbības partneri ir nolēmuši NAIS veidošanas un uzturēšanas pienākumus nodot viena turētāja rokās, tādā veidā veicinot ātrāku, ērtāku un produktīvāku informācijas sistēmas apkalpošanu.

 

“Gaidāmās pārmaiņas nekādā veidā neietekmēs līdzšinējo NAIS darbību un izmantošanas iespējas. Mēs plānojam turpināt attīstīt šo unikālo sistēmu atbilstoši mūsdienu informācijas sistēmu standartiem, darot to pēc iespējas pārskatāmāku un ērtāku lietotājiem,” uzsver “Exigen Services Latvia” valdes priekšsēdētājs Ivars Puksts.

 

NAIS ir izveidota pirms 21 gada kā pirmā regulāri papildināmā, plašam lietotāju lokam radītā normatīvo aktu datu bāze Latvijas Republikā. NAIS datubāzē pieejams pilns Latvijas Republikas un Rīgas pašvaldības tiesību aktu kopums, kā arī Latvijai saistoši starptautiskie dokumenti – kopumā vairāk nekā 97 tūkstoši dokumentu, un to lieto LR Saeima, Ministru kabinets, ministrijas, ārvalstu vēstniecības un konsulāti, pašvaldības, bankas, uzņēmumi, juridiskie biroji, mācību iestādes, bibliotēkas, kā arī privātpersonas.

 

Normatīvo aktu sistēma piedāvā abonentiem operatīvi aplūkot likumu grozīto pantu iepriekšējās redakcijas, ātri sameklēt noteiktus likuma pantus, veidot individuālus dokumentu apkopojumus un sekot līdzi to izmaiņām. Sistēma ir nozīmīgs informācijas avots normatīvo aktu sagatavošanas, uzglabāšanas un publiskošanas procesā.

 

“Exigen Services Latvia” ir viens no vadošajiem IT programmatūras izstrādes ārpakalpojumu sniedzējiem Baltijā un darbojas IT pakalpojumu tirgū vairāk kā 15 gadus. Latvijā “Exigen Services Latvia” strādā ar klientiem no valsts sektora, finanšu, telekomunikāciju un citām nozarēm, kā arī līdzdarbojas starptautiskos risinājumu izstrādes projektos ar kolēģiem no Lietuvas, Krievijas, Baltkrievijas, Ķīnas un ASV.