Konkursa mērķis ir atbalstīt kultūras aktualitāšu, norišu un procesu analītisku un daudzveidīgu atspoguļojumu un starpnozaru diskusiju platformu, Latvijas sabiedrībā veicinot izpratni par kultūru kā nozīmīgu dzīves kvalitātes un sabiedrības attīstības sastāvdaļu.

Vienlaicīgi kultūras medija uzdevums ir attīstīt starpdisciplināras tēmas un diskusijas, piemēram, kultūra un ekonomika, kultūra un radošās industrijas, kultūra un izglītība, kultūra un zinātne, kultūra un integrācija, lai veicinātu izpratni par kultūras saikni ar citām nozarēm un paplašinātu medija mērķauditoriju.

Kultūras medijam jānodrošina arī Latvijas, tostarp Latvijas reģionu, un ārvalstu kultūras aktualitāšu procesu analītisks izvērtējums, veicinot viedokļu un diskusiju apmaiņu starp kultūras profesionāļiem, citu nozaru pārstāvjiem un kultūras un mediju pakalpojumu patērētājiem.

Plašāk par kultūras medija pamatkritērijiem un konkursa noteikumiem Konkursa nolikumā, kas pieejams Kultūras ministrijas mājas lapā sadaļā “Konkursi”, vai arī to iespējams saņemt KM Personāla un dokumentu pārvaldības nodaļā 21. kabinetā (K.Valdemāra ielā 11a, Rīgā). Pieteikumi jāiesniedz KM Personāla un dokumentu pārvaldības nodaļā līdz 2012. gada 23. novembrim plkst. 17:00 vai jānosūta pa pastu – K.Valdemāra ielā 11a, Rīga LV-1364 (pasta zīmogs – 2012. gada 23. novembris)”. Tālrunis informācijai: 67330263 vai 67330306.